Samtal pågår

Samtal pågår är en ny programserie där vi tar upp aktuella samhällsfrågor. Vi behandlar varje ämne i två till tre programtillfällen och samtalen sker på bibliotek i olika delar av staden.

Samtal pågår – om Nato

Höstens Samtal pågår-serie har tema Nato. Rysslands fullskaliga invasionskrig mot Ukraina som startade i februari 2022 förändrade den säkerhetspolitiska spelplanen i Europa. Detta utlöste en förändring i Sveriges säkerhetspolitik. I mars 2023 klubbade Sveriges riksdag igenom det historiska beslutet att Sverige ska lämna drygt tvåhundra års alliansfrihet och istället gå med i den militära alliansen Nato.

Moderator för samtalen är journalisten Sara Stenholm, programledare på Godmorgon världen och USA-podden i Sveriges radio.

Nato igår – om Natos historia och bakgrund

Onsdag 8 november klockan 18 på Tranströmerbiblioteket.

Medverkande: Ulla Gudmundson, diplomat, skribent och författare.

Samtal pågår – om Natos historia och bakgrund

Nato idag – om organisationen Nato och hur Nato fungerar

Torsdag 23 november klockan 18 på Farsta bibliotek.

Medverkande: Thomas Jonter, professor i internationella relationer vid Stockholms universitet och Magnus Christiansson, universitetslektor vid Försvarshögskolan

Samtal pågår – Om organisationen Nato

Nato imorgon – om Nato, stormakterna och framtiden

Torsdag 30 november klockan 18 på Hornstulls bibliotek.

Samtal pågår – om Nato, stormakterna och framtiden

Medverkande: Katarina Sandklef, fristående Kinakännare, Gunilla Herolf, forskare i statsvetenskap och Fredrik Löjdquist, chef för Centrum för Östeuropastudier vid Utrikespolitiska Institutet.

Samtliga samtal direktsänds på Biblioteket Play.

Experterna tipsar – om Nato

Vi har frågat ett antal experter om tips på böcker som kan öka vår kunskap om Nato. Några av dem medverkar i samtalen under hösten. Här hittar du deras tips på läsning.

Experterna tipsar: Om Nato

Senast uppdaterad: November 2, 2023 at 4:48 PM