Lokaler och utrustning

Behöver du låna en dator, skriva ut eller kopiera? Söker du en plats att sitta ner och läsa eller arbeta? På biblioteken finns lokaler och utrustning för många olika ändamål. Du kan koppla upp dig mot vårt trådlösa nätverk på alla våra bibliotek. 

Utrustning

Datorer för besökare

På biblioteken finns datorer som är gratis att använda. Det finns publika datorer på alla bibliotek utom på Norra Djurgårdsstadens bibliotek. För att använda dator behöver du ha ett bibliotekskort och en pinkod. 

Datorer för besökare

Elpiano och lyssningsplats

På Kulturbiblioteket i Kulturhuset kan du låna ett elpiano och öva med hörlurar. På Kulturbiblioteket finns också möjlighet att lyssna på musik i hörlurar.

Kulturbiblioteket

Kopiator, skanner och skrivare

Kopiator, skanner och skrivare finns på de flesta av våra bibliotek.

Om kopiator, skanner och skrivare

Trådlöst nätverk/WiFi

Alla bibliotek är utrustade med trådlöst nätverk, WiFi. Om du har med dig en egen dator, surfplatta eller smartmobil kan du koppla upp dig mot vårt trådlösa nät som heter “Stockholms_stadsbibliotek”. Nätverket är okrypterat och all aktivitet loggas.

Trådlöst nätverk/WiFi

Eduroam

Stockholms stadsbibliotek är anslutet till eduroam som är ett internationellt nätverk mellan universitet och högskolor. Du som studerar eller jobbar på en högskola eller universitet med eduroam kan logga in på nätverket från biblioteket. Du får dina inloggningsuppgifter av universitetet eller högskolan. Vänd dig också dit om du har frågor om nätverket eller inloggningen.

Eduroam

Lokaler

Grupprum och studieplatser

Studieplatser och grupprum finns på flera av våra bibliotek. En del av studieplatserna är separata studierum, med plats för en person, och på vissa bibliotek behöver du boka tid i förväg. Vissa av studieplatserna finns i studierum med plats för flera personer. Kontakta biblioteket för mer information om vilka studieplatser och grupprum som finns och hur du bokar dem.

Språkstudio

På Rinkeby bibliotek finns en språkstudio. I språkstudion finns språkkurser, lexikon och datorer med språkprogram där du kan öva din svenska. Studion har samma öppettider som biblioteket. Du kan boka en dator upp till två timmar. Du bokar en dator i språkstudion med ditt bibliotekskort, på biblioteket.

Rinkeby bibliotek

Utställning i biblioteket

Många bibliotek erbjuder möjlighet att arrangera utställningar i bibliotekets lokaler. Kontakta biblioteket för mer information.

Utställning i biblioteket

Visning av biblioteket

På många bibliotek kan du få rundvandring i biblioteket och presentation av bibliotekets tjänster. Kontakta biblioteket för att boka tid.

Visning av biblioteket

Senast uppdaterad: June 21, 2023 at 8:25 AM