MLC - Mångspråkiga lånecentralen

Mångspråkiga lånecentralen vänder sig till folkbibliotek i Sverige och är ett statligt finansierat uppdrag placerat vid Stockholms stadsbibliotek. Uppdraget syftar till att stödja den mångspråkiga medieförsörjningen för Sveriges bibliotek.

Mångspråkiga lånecentralens uppdrag

Depositioner

Beställningar av depositioner görs enbart via formuläret för depositionsbeställningar. Gör en beställning per språk och kategori vuxen/barn. Omlån av depositioner görs enbart genom formuläret för depositionsbeställningar. Välj alternativet Omlån, högst upp i formuläret och fyll i uppgifterna om depositionen.

Gör en beställning eller omlån

Libris Fjärrlån

Mer än 600 svenska bibliotek lånar ut material via Libris fjärrlånerutin. Det är i första hand forskningsbibliotek men även regional biblioteksverksamhet, lånecentraler med flera. Cirka 50 bibliotek i Danmark, Finland och Norge redovisar sitt tidskriftsbestånd i Libris. Det är Kungliga biblioteket som ansvarar för Libris Fjärrlån.

Libris fjärrlån

Kontakt och FAQ

Vi hjälper gärna till med frågor och beställningar samt tar emot förslag om inköp. Innan du kontaktar oss, ta gärna en titt bland våra vanligaste frågor och svar.

Inköpsställen

Sidan är under uppbyggnad (2023-01-10). Här kommer det att finnas adresser till försäljare av litteratur och andra medier på olika språk.

Inköpsställen

Informationsmaterial

Sidan är under uppbyggnad (2023-01-10). Här kommer det att finnas material för mångspråkig biblioteksverksamhet.

Informationsmaterial

Vi delar vår kompetens inom mångspråkig litteratur och språk inom dessa plattformar