Kvalitetsgarantier

Stockholms stadsbibliotek finns drygt 40 olika ställen i staden samt på webbplatsen biblioteket.se. Stockholms stadsbibliotek bedriver också verksamhet på ett femtiotal sjukhus och andra vårdinstitutioner i Stockholmsområdet.

Vi erbjuder dig fri tillgång till böcker, tidningar och tidskrifter, internet och andra medier. Om du vill kan vi också erbjuda dig kvalificerad hjälp när du söker information eller när du vill ha lästips. Du kan också besöka något av våra biblioteks många kulturevenemang eller få hjälp med studierna. Mer information om vad vi har att erbjuda finns på vår webbplats biblioteket.se och på ditt lokala bibliotek. Prata gärna med personalen nästa gång du besöker biblioteket. Hos oss hittar du inte bara det du söker utan också det du kanske inte väntat dig!

Åtagande

  • Vi är lyhörda för våra användares önskemål, synpunkter och behov.
  • Vi erbjuder dig böcker, dagstidningar och tidskrifter i såväl tryckt som elektronisk form, på många olika språk och för alla åldersgrupper.
  • Vi tar emot och tar ställning till alla inköpsförslag.
  • Vi erbjuder dig bokningsbara datorer med internetuppkoppling på alla våra bibliotek. Du som vill använda din bärbara dator på biblioteket kan använda vår trådlösa internetuppkoppling.
  • På alla våra bibliotek ska du få vägledning och tillgång till den kompetens som finns inom Stockholms stadsbibliotek.
  • Våra webbplatser erbjuder dig biblioteksservice dygnet runt, oavsett var du befinner dig, alla årets dagar.
  • Vi erbjuder dig inspiration att läsa mer och tips på bra böcker, oavsett vem du är och hur gammal du är.
  • Vi erbjuder biblioteksstöd i dina studier, oavsett om du är nybörjare eller studievan.
  • Vi vill att alla ska kunna besöka våra bibliotek och arbetar ständigt med att förbättra tillgängligheten och skapa bra biblioteksmiljöer för alla.

Om vi brister i vårt åtagande

Om du anser att vi inte levt upp till något av våra löften så vill vi veta det. På så sätt får vi möjlighet att se över våra rutiner och rätta till det som inte är bra.

Om du vill påpeka en brist och/eller lämna förslag till förbättringar på ett specifikt bibliotek, vänder du dig i första hand till personalen. Du kan också lämna dina synpunkter här på vår webbplats.

Inom tre dagar får du bekräftelse på att din synpunkt är mottagen. Inom två veckor får du antingen ett konkret besked om vad dina synpunkter har lett till för resultat alternativt en beräknad tidplan över hanteringsprocessen. Vi kontaktar dig på det sätt du själv väljer, via e-post, telefon eller brev. 

Välkommen till Stockholms stadsbibliotek, och tack för att du hjälper oss att bli ännu bättre!

Kontakt och hjälp

Senast uppdaterad: March 29, 2023 at 2:26 PM