Samtal med Klas Friberg och Ahmed Abdirahman

Datum:

Tid: -

Östermalms bibliotek, Fältöversten

Bokningen är nu stängd

Förre SÄPO-chefen Klas Friberg är aktuell med boken ”Särskilda händelser. Polischefens lösning.” Ahmed Abdirahman är grundare av Järvaveckan, en av Sveriges viktigaste mötesplatser för politiker, civilsamhället och näringsliv. Lyssna på ett samtal där de diskuterar hur vi kan vända samhällsutvecklingen i en positiv riktning. Samtalet modereras av journalisten och författaren Johanna Bäckström Lerneby.

Kategori: Samtal och debatt, Bokpresentation
Målgrupp: Vuxna

Boka plats

Evenemanget är gratis, men du måste boka plats.

Mer om programmet

I "Särskilda händelser" delar tidigare SÄPO-chefen Klas Friberg med sig av erfarenheter och tyst kunskap han i drygt tre decennier samlat som polischef och jurist. Boken är skriven tillsammans med journalisten Mats Paulsen.

Ur boken:

”Det undgår ingen att vi, hela Sverige, både misslyckats med att sätta gränser och bygga relationer i eftersatta och segregerade områden. Tillsammans måste vi ställa det till rätta. Det kommer att ta många år, men det finns en väg framåt. 

Jag vill i den här boken dela mina erfarenheter och komma med förslag som jag hoppas kan inspirera hela den offentliga sektorn, näringslivet och civilsamhället. 

Fler måste göra mer. Men fler måste också göra rätt. 

Den här boken beskriver hur vi har hamnat här. 

Den handlar också om att göra rätt saker nu.”

 

Ahmed Abdirahman är en social entreprenör, mest känd som grundare av politikerveckan – Järvaveckan, som 2023 lockade 68 000 besökare och 300 medverkande organisationer från näringslivet, offentlig sektor, myndigheter och civilsamhället. Ahmed Abdirahman är ledamot i expertrådet för integration, Nordiska ministerrådet och Svenska Institutets insynsråd samt medlem i expertrådet för Kronprinsessparets Stiftelse, vars ändamål är att motverka utanförskap för barn och unga.

 

Moderatorn Johanna Bäckström Lerneby är journalist och författare. Hon har tilldelats Stora journalistpriset två gånger, nominerats till sex Guldspadar och vunnit två. ”Spelkungen” är hennes tredje reportage från Göteborgs under värld, efter böckerna ”Handelsvara: kvinna” (2015) och Augustprisnominerade ”Familjen” (2020).

 

 

foto av de medverkande
Foto Niklas Messo, Per Englund, Avat Andimeh