Samisk religion och andlighet idag

Datum:

Tid: -

Midsommargården, 1 trappa ner, Telefonplan 3

Arrangör: Telefonplans bibliotek

Författaren och forskaren Åsa Virdi Kroik föreläser om samisk andlighet på Midsommargården i Hägersten. Drop-in, ingen föranmälan. Varmt välkommen!

Kategori: Föreläsning
Målgrupp: Vuxna
Övrig information: Föreläsningen sänds även live via Facebook. Se länk nedan.

Åsa Virdi Kroik

 

Föreläsningen bygger på Åsa Virdi Kroiks avhandling ”Dihte gievrie – det vi möter i respekt. Berättelser om en sydsamisk trumma” som hon disputerade med i år. En populärvetenskaplig utgåva är under utgivning.

 

Föreläsningen kommer också att livesändas via Facebook. Länk till livesändningen: Samisk religion och andlighet idag (Facebook)

 

Åsa Virdi Kroik är forskare, författare, förläggare och översättare. Hon har varit verksam i 50 år alltsedan hon som 6-åring debuterade i radio med sina sångtexter. 

 

Efter att ha medverkat i olika antologier tog hon steget fullt ut och började som förläggare då hon ansåg att det fanns alltför små möjligheter för författare som skrev om samisk (främst sydsamisk) tematik eller ur en (syd-)samisk position. 

 

Som förläggare har hon publicerat flera författare – inte minst ur de samiska leden – i ett antal böcker som nu finns tillgängliga på bibliotek och i handeln. Hon har själv medverkat i alla böcker hon gett ut som författare, redaktör, översättare, fotograf, layoutare och korrekturläsare. 

Bild på Åsa Virdi Kroik samt hennes avhandling.
Åsa Virdi Kroik. Foto: Anneli Jonsson