Hanna Nordenhök om "Underlandet"

Datum:

Tid: -

Stadsbiblioteket

Bokningen är nu stängd

I romanen "Underlandet" rör sig människor på olika platser genom en olycksbådande samtid fylld av övergivenhet och falska sken. Deras parallella liv har till synes ingenting med varandra att göra men de är alla lögnare eller bedragna, eller bådadera. Hör författaren Hanna Nordenhök i samtal med bibliotekarien Patrik Schylström.

Kategori: Författarträff, Bokpresentation
Målgrupp: Vuxna
I samarbete med: Norstedts förlag

Boka plats

Evenemanget är gratis, men du måste boka plats.
Drop in-platser finns i mån av plats.

En hemlös kvinna driver runt mellan städer och orter på den amerikanska västkusten där hon utger sig för att vara ett barn. På ett hotell i Aten blir två rivaliserande katalanska journalister indragna i ett högt spel om fakta och fiktion. I en överdådig villa på skånska slätten barrikaderar sig en hemmafru som väljer att ljuga på andras bekostnad för att få behålla det enda liv hon står ut med att leva. Runt deras öden tornar en spegelsal av opålitliga gestalter upp sig: bluffande barn, dopade kampsportare, spökskrivare och ekobrottslingar.

 

"Underlandet" är en studie i bedrägeriets olika ansikten – Hanna Nordenhök skildrar en kameleontisk tillvaro där sanning och lögn aldrig enkelt går att skilja åt.

Hanna Nordenhök. Foto: Elvira Glänte.
Hanna Nordenhök. Foto: Elvira Glänte.