Finissage – Ett universum genom elva perspektiv

Datum:

Tid: -

Hornstulls bibliotek

Lördag 27 januari avslutar SAAF sin fotoutställning ”Ett universum genom elva perspektiv” med en finissage — Astronomiafton för nyfikna. Då kan du som vill expandera ditt universum träffa fyra av föreningens duktiga astrofotografer som kommer att föreläsa om sina personliga erfarenheter och svara på dina frågor.

Kategori: Utställning, Föreläsning
Målgrupp: Vuxna, Unga

Finissage — Astronomiafton för nyfikna.  DROP IN!

Föreläsare:

 

- Peter Rosén, en av jurymedlemmarna i tävlingen, berättar om hur han fångar planeternas skönhet från en takås i centrala Stockholm. 

 

- Martina Norlén, andrapristagaren, berättar om sin bild och hur betydelsefull den vardagliga kontakten med kosmos är i hennes liv. 

 

- Filip Gloria, en av de nominerade, ger oss en resa till ögonblicken då han tog sitt allra första astrofoto. 

 

- Georgios Dimitriadis, fotograf från Stockholm, berättar om hemligheterna bakom lyckade astrofoton inifrån en ljusförorenad storstad.

 

 

 

SAAF, Svensk AmatörAstronomisk Förening, är riksföreningen för alla med astronomi som hobby. I samband med sitt 40-årsjubileum 2022 arrangerade de en astrofototävling. Slaget stod inte om fototeknisk briljans. Det personliga perspektivet av universum med bild och berättelse tillsammans vägde tyngst. Utställningen på Hornstulls bibliotek i Stockholm lyfter fram de vinnande verken och övriga nominerade bidrag, samlade för att visa ett litet spektrum av perspektiv och känslor inför det vidsträckta universum vi alla är en del av. Mer information om SAAF och tävlingen hittar du på saaf.se.

SAAF, Svensk amatörastronomisk förening
SAAF, Svensk amatörastronomisk förening