Stora Essingens bibliotek

Öppet idag: Stängt

Öppettider


Besöksadress: Essingestråket 24 (Google Maps)

Bibliotek ligger i bottenvåningen på Essingeskolan

Kontakta oss

Aktuellt

Evenemang och aktiviteter

Du hittar alla våra evenemang i kalendern.

Evenemang och aktiviteter på Stora Essingens bibliotek

Förskolegrupper

Vi har särskilda evenemang och aktiviteter för förskolegrupper. Du hittar alla våra evenemang i kalendern.

Evenemang och aktiviteter för förskolegrupper på Stora Essingens bibliotek

Inför ditt besök 

Stora Essingens bibliotek ligger i Essingeskolans bottenvåning. Biblioteket har fokus på barn och unga vad gäller medier och programaktiviteter, men här finns något för alla åldrar.

Från Essingetorget är det enklast att följa Essingestråket förbi pizzerian. Sedan till höger genom grinden in på skolgården. Biblioteket ligger längst in till vänster. 

Vi är ett kontantfritt bibliotek. Du kan betala med kort eller Swish. 

Trådlöst nätverk/WiFi

Nätverkets namn: Stockholms_stadsbibliotek
Lösenord: stockholm

Villkor för användning

Låna

Hos oss lånar du enklast i vår automat som du hittar till vänster om informationsdisken. Där står även hyllan för reserverade böcker.

Finns boken inne?

Logga in för att låna om och reservera

Lånevillkor och avgifter

Bibliotekskort

Du behöver ett bibliotekskort för att kunna låna och reservera böcker. I apparna Bibblix och Biblio kan du låna e-böcker och ljudböcker med ditt kort. Bibliotekskortet ger dig också tillgång till digitala tjänster här på webbplatsen. Kortet är gratis.

Ansök om bibliotekskort

Lokalen

Tillgänglighet

Det är ett trappsteg upp till dörren och flera trappsteg ner för att komma in i lokalen. Dörröppnare, rullstolshiss och skena finns. Säg till personalen om du vill ha hjälp! 

  • Hund i tjänst är välkommen på alla våra bibliotek (till exempel ledarhund eller assistanshund).
  • Hörslinga finns. 

För dig med funktionsnedsättning

Vill du veta mer om tillgänglighet på biblioteket är du välkommen att kontakta oss.

Kontakta oss

Toalett

Biblioteket har en handikappanpassad toalett med skötbord som ligger i slutet av hallen från ingången. Det är gratis att använda den.

Studieplats

På biblioteket finns diverse plats att studera och göra läxor, men inga bokningsbara studieplatser.

Grupprum

Vi har inget grupprum.

Utställning på biblioteket

Kontakta oss vid intresse!

Visning av biblioteket

Kontakta oss vid intresse!

Utrustning

Datorer att låna

Vi har en dator som du kan låna för att till exempel använda internet. Datorn finns till höger om receptionen.

Du skriver ut via en tjänst som heter Princh. Du betalar och hämtar din utskrift på egen hand. På biblioteket finns information om hur du gör.

Kopiator, skanner och skrivare

Vår skrivare hittar du till höger om informationsdisken. Där kan du också kopiera och skanna. Du kan skriva ut och kopiera i svartvitt och färg, i format A4. 

Kopiator, skanner och skrivare

Du kan skriva ut från din egen dator, surfplatta eller mobiltelefon via Princh. På biblioteket finns information om hur du gör.

Wifi/Trådlöst nätverk

Om du har en egen dator, surfplatta eller mobiltelefon kan du koppla upp dig mot vårt Wifi/trådlösa nätverk. Nätverket är okrypterat och all aktivitet loggas.

Villkor för användning

Nätverkets namn: Stockholms_stadsbibliotek
Lösenord: stockholm

Eduroam

Du som studerar eller jobbar på en högskola eller universitet med eduroam kan logga in på nätverket från biblioteket. 

Eduroam

Tidningar, tidskrifter och artiklar

Alla våra bibliotek prenumererar på tidningar och tidskrifter som du kan läsa på plats i biblioteket. Sök upp den tidning eller tidskrift du är intresserad av i vår katalog för att få reda på vilket bibliotek som har den.

Sök efter tidningar och tidskrifter

Digitala tidningar, tidskrifter och artiklar

Läs över 7000 dagstidningar och tidskrifter på ett 60-tal språk från ett stort antal länder i Pressreader. I Artikelsök finns referenser till svenska artiklar från dagstidningar, tidskrifter och årsböcker. Retriever Mediearkivet är en databas på svenska med artiklar i fulltext från cirka 460 tidningar och tidskrifter.

Pressreader

Artikelsök

Retriever Mediearkivet

Körkortsteori

Plugga körkortsteori gratis med Trafiko på biblioteket! Anslut till bibliotekets WiFi för att få tillgång till videor, körkortsfrågor, e-bok och ljudbok. Teorin finns på svenska, engelska, persiska och arabiska.

Trafiko

Släktforskning

På biblioteket finns utrustning för släktforskning och litteratur inom ämnet. På alla bokningsbara datorer på biblioteken finns tillgång till ArkivDigital och Riksarkivet.

Släktforskning

Digitala tjänster och appar

Vi har många digitala tjänster och appar som du kan använda för att läsa eller lyssna på böcker, eller söka efter information. Några av tjänsterna kan du använda direkt. Vissa av tjänsterna behöver du ha ett bibliotekskort eller skapa ett konto för att kunna använda. En del av tjänsterna kan du bara använda när du är uppkopplad mot bibliotekets trådlösa nätverk eller använder någon av våra bokningsbara datorer.

Digitala tjänster och appar

För dig med funktionsnedsättning

Om du har svårt att läsa tryckta böcker eller har svårt att själv komma till biblioteket kan vi hjälpa dig på olika sätt. Vi har hjälpmedel och litteratur som är speciellt anpassad för dyslexi eller annan läsnedsättning. Våra lokaler är också särskilt anpassade för dig med funktionsnedsättning av olika slag.

För dig med funktionsnedsättning

Skaffa Legimus

Om du har svårt att läsa tryckt text på grund av en funktionsnedsättning, får du kostnadsfri tillgång till Legimus. Legimus är ett digitalt bibliotek med talböcker, e-text och punktskriftsböcker. På biblioteket får du hjälp att registrera ett konto i Legimus.

Legimus