Spånga bibliotek

Öppet idag: Stängt

Meröppet: 08:00–21:00

Öppettider


Besöksadress: Värsta allé 12 (Google Maps)

Kontakta oss

Aktuellt

Nya öppettider

Från och med 1 mars 2024 är Spånga bibliotek meröppet varje dag klockan 8-21. Biblioteket är öppet med personal på plats på onsdagar klockan 12-17. För att få tillgång till meröppet, besök oss på onsdagar mellan 12 och 17 för att aktivera ditt bibliotekskort.

FAQ Spånga bibliotek, frågor och svar om förändrade öppettider

Förskolegrupper

Förskolor kan besöka biblioteket under meröppet. Vi kommer att erbjuda bokningsbara förskolemorgnar med våra barnbibliotekarier ett par gånger per termin.

Evenemang och aktiviteter för förskolegrupper på Spånga bibliotek

Följ oss på sociala medier

Facebook

Inför ditt besök

Spånga bibliotek ligger centralt i Spånga mitt emot pendeltågsstationen. Entrén ligger i gatuplan på Värsta allé 12.

Vi är ett kontantfritt bibliotek. Du kan betala med kort eller Swish. 

Trådlöst nätverk/WiFi

Nätverkets namn: Stockholms_stadsbibliotek
Lösenord: stockholm

Villkor för användning

Låna

Lånar gör du enklast via våra låneautomater som finns direkt till höger vid ingången. Reserverade böcker hittar du på reservationshyllan, även den till höger vid ingången.

Finns boken inne?

Logga in för att låna om och reservera

Lånevillkor och avgifter

Bibliotekskort

Du behöver ett bibliotekskort för att kunna låna och reservera böcker. I apparna Bibblix och Biblio kan du låna e-böcker och ljudböcker med ditt kort. Bibliotekskortet ger dig också tillgång till digitala tjänster här på webbplatsen. Kortet är gratis.

Ansök om bibliotekskort

Meröppet på biblioteket

Spånga bibliotek är ett meröppet bibliotek. Du behöver registrera dig när biblioteket är bemannat. Läs mer om hur du registrerar dig på sidan för våra öppettider.

Öppettider Spånga bibliotek

Lokalen

Tillgänglighet

  • Hund i tjänst är välkommen på alla våra bibliotek (till exempel ledarhund eller assistanshund).
  • Hörslinga finns. 

För dig med funktionsnedsättning

Vill du veta mer om tillgänglighet på biblioteket är du välkommen att kontakta oss.

Kontakta oss

Toalett

Vi har en handikappanpassad toalett med skötbord. Toaletten är placerad på barnavdelningen. Det kostar inget att använda toaletten.

Studieplats

Vi har inga bokningsbara studieplatser, men det går bra att sitta vid borden i biblioteket för att studera.

Grupprum

Vi har inget grupprum. 

Utställning på biblioteket

Vi har ingen utställningsmöjlighet.

Visning av biblioteket

Vi har svårt att ta emot större grupper, men kontakta oss om du är intresserad av en visning.

Kontakta oss

Utrustning

Datorer att låna

Vi har två datorer som du kan låna för att använda internet. Datorerna står i bibliotekets så kallade konferensrum, ingång till vänster om tidskriftshyllan.

Kopiator, skanner och skrivare

Vi har kopiator, skanner och skrivare. Maskinen står mitt emot tidskriftshyllan, omedelbart till höger inne på vuxenavdelningen. Du kan skriva ut och kopiera i svartvitt och färg, i format A4.

Kopiator, skanner och skrivare

Du kan skriva ut från din egen dator, surfplatta eller mobiltelefon via Princh. Du betalar och hämtar din utskrift på egen hand. På biblioteket finns information om hur du gör.

Wifi/Trådlöst nätverk

Om du har en egen dator, surfplatta eller mobiltelefon kan du koppla upp dig mot vårt Wifi/trådlösa nätverk. Nätverket är okrypterat och all aktivitet loggas.

Villkor för användning

Nätverkets namn: Stockholms_stadsbibliotek
Lösenord: stockholm

Eduroam

Du som studerar eller jobbar på en högskola eller universitet med eduroam kan logga in på nätverket från biblioteket. 

Eduroam

Tidningar, tidskrifter och artiklar

Alla våra bibliotek prenumererar på tidningar och tidskrifter som du kan läsa på plats i biblioteket. Sök upp den tidning eller tidskrift du är intresserad av i vår katalog för att få reda på vilket bibliotek som har den.

Sök efter tidningar och tidskrifter

Digitala tidningar, tidskrifter och artiklar

Läs över 7000 dagstidningar och tidskrifter på ett 60-tal språk från ett stort antal länder i Pressreader. I Artikelsök finns referenser till svenska artiklar från dagstidningar, tidskrifter och årsböcker. Retriever Mediearkivet är en databas på svenska med artiklar i fulltext från cirka 460 tidningar och tidskrifter.

Pressreader

Artikelsök

Retriever Mediearkivet

Körkortsteori

Plugga körkortsteori gratis med Trafiko på biblioteket! Anslut till bibliotekets WiFi för att få tillgång till videor, körkortsfrågor, e-bok och ljudbok. Teorin finns på svenska, engelska, persiska och arabiska.

Trafiko

Släktforskning

På biblioteket finns utrustning för släktforskning och litteratur inom ämnet. På alla bokningsbara datorer på biblioteken finns tillgång till ArkivDigital och Riksarkivet.

Släktforskning

Digitala tjänster och appar

Vi har många digitala tjänster och appar som du kan använda för att läsa eller lyssna på böcker, eller söka efter information. Några av tjänsterna kan du använda direkt. Vissa av tjänsterna behöver du ha ett bibliotekskort eller skapa ett konto för att kunna använda. En del av tjänsterna kan du bara använda när du är uppkopplad mot bibliotekets trådlösa nätverk eller använder någon av våra bokningsbara datorer.

Digitala tjänster och appar

För dig med funktionsnedsättning

Om du har svårt att läsa tryckta böcker eller har svårt att själv komma till biblioteket kan vi hjälpa dig på olika sätt. Vi har hjälpmedel och litteratur som är speciellt anpassad för dyslexi eller annan läsnedsättning. Våra lokaler är också särskilt anpassade för dig med funktionsnedsättning av olika slag.

För dig med funktionsnedsättning

Skaffa Legimus

Om du har svårt att läsa tryckt text på grund av en funktionsnedsättning, får du kostnadsfri tillgång till Legimus. Legimus är ett digitalt bibliotek med talböcker, e-text och punktskriftsböcker. På biblioteket får du hjälp att registrera ett konto i Legimus.

Legimus