PUNKT

Öppet idag: 12:00–20:00

Öppettider


Besöksadress: Götgatan 54 (Google Maps)

I Medborgarhuset, två trappor upp (våning 5 i hissen). Ingång från torget samt Götgatan.

Kontakta oss

Aktuellt

NördCon24

NördCon firar 5 år på Stockholms stadsbibliotek! Vi dukar upp till jubileum på PUNKT med extra mycket manga! Läs mer i vår kalender.

NördCon24

Evenemang och aktiviteter

PUNKT är ett ungdomsbibliotek för dig som är 13-19 år. PUNKT ligger en våning ovanför Tranströmerbiblioteket i Medborgarhuset. 

Du hittar alla våra evenemang i kalendern.

Evenemang och aktiviteter på PUNKT 

Följ oss

PUNKTs instagram

Tranströmerbibliotekets Facebook

Tranströmerbibliotekets instagram

Inför ditt besök

PUNKT ligger två trappor upp från Medborgarplatsen. Våning 5 om du använder hissen. Du kan även lämna böcker och läsa tidningar i vår foajé på gatuplan, ingång från Götgatan. 

Vi är ett kontantfritt bibliotek. Du kan betala med kort eller Swish. 

Trådlöst nätverk/WiFi

Nätverkets namn: Stockholms_stadsbibliotek
Lösenord: stockholm

Villkor för användning

Låna

Hos oss lånar du enklast i vår automat som du hittar precis vid ingången till PUNKT.

Reserverade böcker hittar du i våra reservationshyllor vid informationsdisken.

Finns boken inne?

Logga in för att låna om och reservera

Lånevillkor och avgifter

Bibliotekskort

Du behöver ett bibliotekskort för att kunna låna och reservera böcker. I apparna Bibblix och Biblio kan du låna e-böcker och ljudböcker med ditt kort. Bibliotekskortet ger dig också tillgång till digitala tjänster här på webbplatsen. Kortet är gratis.

Ansök om bibliotekskort

Lokalen

Tillgänglighet

  • Hund i tjänst är välkommen på alla våra bibliotek (till exempel ledarhund eller assistanshund).
  • Hörslinga finns. 

För dig med funktionsnedsättning

Vill du veta mer om tillgänglighet på biblioteket är du välkommen att kontakta oss.

Kontakta oss

Toalett

Vi har en toalett precis vid entrén. Toaletten är gratis att använda.

Studieplats

Vi har många platser där du kan studera. Det finns gott om plats att läsa runtom i PUNKT och vår aula.  I den tysta Läsesalen i korridoren mitt emot PUNKT finns plats för 20 personer. Läsesalen kan inte bokas.

Grupprum

Vi har inget bokningsbart grupprum.

Utställning på biblioteket

Kontakta oss vid intresse.

Kontakta oss

Visning av biblioteket

PUNKT erbjuder biblioteksvisningar för resursklasser. Mejla oss för att boka en tid.

Kontakta oss

Utrustning

Datorer att låna

PUNKT har inga datorer att surfa på, men det finns flera datorer i biblioteket på våningen under oss. Där är det drop-in som gäller.

Kopiator, skanner och skrivare

På PUNKT kan du skriva ut från din egen dator, surfplatta eller mobiltelefon. Din utskrift hamnar hos personalen i informationsdisken. Prata med personalen så hjälper de dig!

Kopiator, skanner och skrivare

Wifi/Trådlöst nätverk

Om du har en egen dator, surfplatta eller mobiltelefon kan du koppla upp dig mot vårt Wifi/trådlösa nätverk. Nätverket är okrypterat och all aktivitet loggas.

Villkor för användning

Nätverkets namn: Stockholms_stadsbibliotek
Lösenord: stockholm

Eduroam

Du som studerar eller jobbar på en högskola eller universitet med eduroam kan logga in på nätverket från biblioteket. 

Eduroam

Tidningar, tidskrifter och artiklar

Alla våra bibliotek prenumererar på tidningar och tidskrifter som du kan läsa på plats i biblioteket. Sök upp den tidning eller tidskrift du är intresserad av i vår katalog för att få reda på vilket bibliotek som har den.

Sök efter tidningar och tidskrifter

Digitala tidningar, tidskrifter och artiklar

Läs över 7000 dagstidningar och tidskrifter på ett 60-tal språk från ett stort antal länder i Pressreader. I Artikelsök finns referenser till svenska artiklar från dagstidningar, tidskrifter och årsböcker. Retriever Mediearkivet är en databas på svenska med artiklar i fulltext från cirka 460 tidningar och tidskrifter.

Pressreader

Artikelsök

Retriever Mediearkivet

Körkortsteori

Plugga körkortsteori gratis med Trafiko på biblioteket! Anslut till bibliotekets WiFi för att få tillgång till videor, körkortsfrågor, e-bok och ljudbok. Teorin finns på svenska, engelska, persiska och arabiska.

Trafiko

Släktforskning

På biblioteket finns utrustning för släktforskning och litteratur inom ämnet. På alla bokningsbara datorer på biblioteken finns tillgång till ArkivDigital och Riksarkivet.

Släktforskning

Digitala tjänster och appar

Vi har många digitala tjänster och appar som du kan använda för att läsa eller lyssna på böcker, eller söka efter information. Några av tjänsterna kan du använda direkt. Vissa av tjänsterna behöver du ha ett bibliotekskort eller skapa ett konto för att kunna använda. En del av tjänsterna kan du bara använda när du är uppkopplad mot bibliotekets trådlösa nätverk eller använder någon av våra bokningsbara datorer.

Digitala tjänster och appar

För dig med funktionsnedsättning

Om du har svårt att läsa tryckta böcker eller har svårt att själv komma till biblioteket kan vi hjälpa dig på olika sätt. Vi har hjälpmedel och litteratur som är speciellt anpassad för dyslexi eller annan läsnedsättning. Våra lokaler är också särskilt anpassade för dig med funktionsnedsättning av olika slag.

För dig med funktionsnedsättning

Boken kommer

Boken kommer är en gratis service för dig som exempelvis är långvarigt sjuk eller har en rörelsenedsättning och inte själv kan komma till biblioteket. Kontakta oss så hjälper vi till med att välja ut böcker åt dig. Sedan åker vi hem till dig med böckerna. Lånetiden är fyra veckor. Efter fyra veckor kommer vi med nya böcker och hämtar de böcker du har lånat.

Kontakta oss

Skaffa Legimus

Om du har svårt att läsa tryckt text på grund av en funktionsnedsättning, får du kostnadsfri tillgång till Legimus. Legimus är ett digitalt bibliotek med talböcker, e-text och punktskriftsböcker. På biblioteket får du hjälp att registrera ett konto i Legimus.

Legimus