Östberga bibliotek

Öppet idag: Stängt

Öppettider


Besöksadress: Östbergatorget 14 (Google Maps)

Biblioteket ligger i Östberga kulturhus.

Kontakta oss

Aktuellt

Evenemang och aktiviteter

Östberga kulturhus erbjuder juridisk rådgivning en gång i månaden. Ring 08-508 30 795 för att boka plats. Biblioteket har också återkommande språkcaféer. Alla evenemang och aktiviteter på Östberga bibliotek hittar du i kalendern.

Evenemang och aktiviteter på Östberga bibliotek

Förskolegrupper

På onsdagar har vi förskolemorgon från klockan 09.30. Ring 08-508 30 795 för att boka. I kalendern hittar du alla evenemang och aktiviteter för förskolegrupper.

Evenemang och aktiviteter för förskolegrupper på Östberga bibliotek

Följ oss på sociala medier

Facebook

Instagram

Inför ditt besök

Östberga bibliotek är en del av Östberga kulturhus. I kulturhuset finns också öppen förskola, seniorverksamhet, kulturskola och fritidsgård. Här finns också lokaler där föreningar och organisationer har olika aktiviteter. 

Biblioteket har ett brett utbud av barn- och ungdomsböcker och även många böcker för vuxna. Här finns dvd-filmer, lättläst litteratur samt böcker på flera språk än svenska.

Välkommen att slå dig ner en stund med dina barn i vår sagohörna eller studera vid våra ljusa studieplatser.

Vi är ett kontantfritt bibliotek. Du kan betala med kort eller Swish hos oss.

Trådlöst nätverk/WiFi

Nätverkets namn: Stockholms_stadsbibliotek
Lösenord: stockholm

Villkor för användning

Låna

Hos oss lånar du enklast i vår automat som du hittar inne till höger i biblioteket, i närheten av vår informationsdisk.
Reserverade böcker hittar du i vår reservationshylla.

Finns boken inne?

Logga in för att låna om och reservera

Lånevillkor och avgifter

Bibliotekskort

Du behöver ett bibliotekskort för att kunna låna och reservera böcker. I apparna Bibblix och Biblio kan du låna e-böcker och ljudböcker med ditt kort. Bibliotekskortet ger dig också tillgång till digitala tjänster här på webbplatsen. Kortet är gratis.

Ansök om bibliotekskort

Lokalen

Tillgänglighet

  • Hund i tjänst är välkommen på alla våra bibliotek (till exempel ledarhund eller assistanshund).
  • Hörslinga finns.

För dig med funktionsnedsättning

Vill du veta mer om tillgänglighet på biblioteket är du välkommen att kontakta oss.

Kontakta oss

Toalett

Vi har en handikappanpassad toalett med skötbord. Toaletten finns i korridoren bakom caféet i kulturhuset. Det kostar inget att använda toaletten.

Studieplats

Vi har bord i biblioteket som är speciellt avsedda för studier.

Grupprum

Vi har inget grupprum.

Kafé

Östberga kulturhus har ett kafé utanför entrén till biblioteket. 

Östberga kulturhus Café

Utställning på biblioteket

Vi tar inte emot förfrågningar om att ställa ut på biblioteket.

Visning av biblioteket

Boka visning av biblioteket i informationsdisken eller på telefon 08-508 30 795 .

Utrustning

Datorer att låna

Vi har två stycken datorer som du kan låna i 30 minuter för att använda internet. Datorerna finns rakt fram vid fönstren. 

Du skriver ut via en tjänst som heter Princh. Du betalar och hämtar din utskrift på egen hand. På biblioteket finns information om hur du gör.

Kopiator, skanner och skrivare

Vår skrivare hittar du i caféet på andra sidan av entrén till kulturhuset. Där kan du också kopiera och skanna. Du kan skriva ut och kopiera i svartvitt och färg, i A4 och A3.

Kopiator, skanner och skrivare

Du kan skriva ut från din egen dator, surfplatta eller mobiltelefon via Princh. På biblioteket finns information om hur du gör.

Wifi/Trådlöst nätverk

Om du har en egen dator, surfplatta eller mobiltelefon kan du koppla upp dig mot vårt Wifi/trådlösa nätverk. Nätverket är okrypterat och all aktivitet loggas.

Villkor för användning

Nätverkets namn: Stockholms_stadsbibliotek
Lösenord: stockholm

Eduroam

Du som studerar eller jobbar på en högskola eller universitet med eduroam kan logga in på nätverket från biblioteket. 

Eduroam

Tidningar, tidskrifter och artiklar

Alla våra bibliotek prenumererar på tidningar och tidskrifter som du kan läsa på plats i biblioteket. Sök upp den tidning eller tidskrift du är intresserad av i vår katalog för att få reda på vilket bibliotek som har den.

Sök efter tidningar och tidskrifter

Digitala tidningar, tidskrifter och artiklar

Läs över 7000 dagstidningar och tidskrifter på ett 60-tal språk från ett stort antal länder i Pressreader. I Artikelsök finns referenser till svenska artiklar från dagstidningar, tidskrifter och årsböcker. Retriever Mediearkivet är en databas på svenska med artiklar i fulltext från cirka 460 tidningar och tidskrifter.

Pressreader

Artikelsök

Retriever Mediearkivet

Körkortsteori

Plugga körkortsteori gratis med Trafiko på biblioteket! Anslut till bibliotekets WiFi för att få tillgång till videor, körkortsfrågor, e-bok och ljudbok. Teorin finns på svenska, engelska, persiska och arabiska.

Trafiko

Släktforskning

På biblioteket finns utrustning för släktforskning och litteratur inom ämnet. På alla bokningsbara datorer på biblioteken finns tillgång till ArkivDigital och Riksarkivet.

Släktforskning

Digitala tjänster och appar

Vi har många digitala tjänster och appar som du kan använda för att läsa eller lyssna på böcker, eller söka efter information. Några av tjänsterna kan du använda direkt. Vissa av tjänsterna behöver du ha ett bibliotekskort eller skapa ett konto för att kunna använda. En del av tjänsterna kan du bara använda när du är uppkopplad mot bibliotekets trådlösa nätverk eller använder någon av våra bokningsbara datorer.

Digitala tjänster och appar

För dig med funktionsnedsättning

Om du har svårt att läsa tryckta böcker eller har svårt att själv komma till biblioteket kan vi hjälpa dig på olika sätt. Vi har hjälpmedel och litteratur som är speciellt anpassad för dyslexi eller annan läsnedsättning. Våra lokaler är också särskilt anpassade för dig med funktionsnedsättning av olika slag.

För dig med funktionsnedsättning

Skaffa Legimus

Om du har svårt att läsa tryckt text på grund av en funktionsnedsättning, får du kostnadsfri tillgång till Legimus. Legimus är ett digitalt bibliotek med talböcker, e-text och punktskriftsböcker. På biblioteket får du hjälp att registrera en konto i Legimus. Ring oss på telefon 08-508 30 795 för att boka en tid.

Legimus