Norra Djurgårdsstadens bibliotek

Öppet idag: 12:00–17:00

Meröppet: 08:00–21:00

Öppettider


Besöksadress: Bobergsgatan 81-83 (Google Maps)

Kontakta oss

Aktuellt

Ändrade öppettider för meröppet

För att kunna erbjuda fler program för förskolor kommer biblioteket att ändra sina öppettider för meröppet en dag i veckan. Från och med 2 maj är biblioteket meröppet klockan 17-21 på torsdagar. Våra vanliga öppettider fortsätter.

Evenemang och aktiviteter

Du hittar alla våra evenemang i kalendern.

Evenemang och aktiviteter på Norra Djurgårdsstadens bibliotek

Förskolegrupper

Vi har särskilda evenemang och aktiviteter för förskolegrupper. Du hittar alla våra evenemang i kalendern.

Evenemang och aktiviteter för förskolegrupper på Norra Djurgårdsstadens bibliotek

Inför ditt besök

Norra Djurgårdsstadens bibliotek är ett profilerat barn- och ungdomsbibliotek vad gäller aktiviteter och utbud av medier. Men här finns även böcker och tidskrifter för vuxna. Du kan ta dig till biblioteket genom att promenera från Ropsten längs vattnet, eller genom att åka med buss 6, 54 eller 75 till stationen Drevergatan. Biblioteket ligger på Bobergsgatan i hörnet mot Settergatan.

Biblioteket ligger i gatunivå, är 140 kvadratmeter stort och har en takhöjd på 4,5 meter. Inredningen, utformad av inredningsdesigner Lina Lagerbäck, består till stor del av återbrukade material på naturtema. En del av biblioteket kan delas av och bli ett rum för filmvisningar och andra evenemang.

Vi är ett kontantfritt bibliotek. Du kan betala med kort eller Swish. 

Trådlöst nätverk/WiFi

Nätverkets namn: Stockholms_stadsbibliotek
Lösenord: stockholm

Villkor för användning

Låna

Hos oss lånar du enklast i vår automat som du hittar vid entrén. Reserverade böcker hittar du i en grön hylla vid entrén.

Finns boken inne?

Logga in för att låna om och reservera

Lånevillkor och avgifter

Bibliotekskort

Du behöver ett bibliotekskort för att kunna låna och reservera böcker. I apparna Bibblix och Biblio kan du låna e-böcker och ljudböcker med ditt kort. Bibliotekskortet ger dig också tillgång till digitala tjänster här på webbplatsen. Kortet är gratis.

Ansök om bibliotekskort

Lokalen

Tillgänglighet

  • Hund i tjänst är välkommen på alla våra bibliotek (till exempel ledarhund eller assistanshund).
  • Hörslinga finns. 

För dig med funktionsnedsättning

Vill du veta mer om tillgänglighet på biblioteket är du välkommen att kontakta oss.

Kontakta oss

Toalett

En handikappanpassad toalett med skötbord finns till höger om informationsdisken. 

Studieplats

Vi har inga särskilda studieplatser.

Grupprum

Vi har inget grupprum. 

Utställning på biblioteket

Kontakta oss om du är intresserad av att ställa ut i biblioteket.

Kontakta oss

Visning av biblioteket

Kontakta oss för att boka en visning av biblioteket.

Kontakta oss

Utrustning

Datorer att låna

Vi har ingen dator att låna för att använda internet. Om du har en egen dator, surfplatta eller mobiltelefon kan du koppla upp dig mot vårt Wifi/trådlösa nätverk. 

Kopiator, skanner och skrivare

Vår skrivare hittar du vid ingången vill biblioteket. Där kan du också kopiera och skanna. Du kan skriva ut och kopiera i svartvitt och färg, i A4 och A3.

Kopiator, skanner och skrivare

Du kan skriva ut från din egen dator, surfplatta eller mobiltelefon via en tjänst som heter Princh. Du betalar och hämtar din utskrift på egen hand. På biblioteket finns information om hur du gör.

Wifi/Trådlöst nätverk

Om du har en egen dator, surfplatta eller mobiltelefon kan du koppla upp dig mot vårt Wifi/trådlösa nätverk. Nätverket är okrypterat och all aktivitet loggas.

Villkor för användning

Nätverkets namn: Stockholms_stadsbibliotek
Lösenord: stockholm

Eduroam

Du som studerar eller jobbar på en högskola eller universitet med eduroam kan logga in på nätverket från biblioteket. 

Eduroam

Tidningar, tidskrifter och artiklar

Alla våra bibliotek prenumererar på tidningar och tidskrifter som du kan läsa på plats i biblioteket. Sök upp den tidning eller tidskrift du är intresserad av i vår katalog för att få reda på vilket bibliotek som har den.

Sök efter tidningar och tidskrifter

Digitala tidningar, tidskrifter och artiklar

Läs över 7000 dagstidningar och tidskrifter på ett 60-tal språk från ett stort antal länder i Pressreader. I Artikelsök finns referenser till svenska artiklar från dagstidningar, tidskrifter och årsböcker. Retriever Mediearkivet är en databas på svenska med artiklar i fulltext från cirka 460 tidningar och tidskrifter.

Pressreader

Artikelsök

Retriever Mediearkivet

Körkortsteori

Plugga körkortsteori gratis med Trafiko på biblioteket! Anslut till bibliotekets WiFi för att få tillgång till videor, körkortsfrågor, e-bok och ljudbok. Teorin finns på svenska, engelska, persiska och arabiska.

Trafiko

Släktforskning

På biblioteket finns utrustning för släktforskning och litteratur inom ämnet. På alla bokningsbara datorer på biblioteken finns tillgång till ArkivDigital och Riksarkivet.

Släktforskning

Digitala tjänster och appar

Vi har många digitala tjänster och appar som du kan använda för att läsa eller lyssna på böcker, eller söka efter information. Några av tjänsterna kan du använda direkt. Vissa av tjänsterna behöver du ha ett bibliotekskort eller skapa ett konto för att kunna använda. En del av tjänsterna kan du bara använda när du är uppkopplad mot bibliotekets trådlösa nätverk eller använder någon av våra bokningsbara datorer.

Digitala tjänster och appar

För dig med funktionsnedsättning

Om du har svårt att läsa tryckta böcker eller har svårt att själv komma till biblioteket kan vi hjälpa dig på olika sätt. Vi har hjälpmedel och litteratur som är speciellt anpassad för dyslexi eller annan läsnedsättning. Våra lokaler är också särskilt anpassade för dig med funktionsnedsättning av olika slag.

För dig med funktionsnedsättning

Skaffa Legimus

Om du har svårt att läsa tryckt text på grund av en funktionsnedsättning, får du kostnadsfri tillgång till Legimus. Legimus är ett digitalt bibliotek med talböcker, e-text och punktskriftsböcker. På biblioteket får du hjälp att registrera ett konto i Legimus.

Legimus