Kista bibliotek

Öppet idag: 10:00–20:00

Öppettider


Besöksadress: Kista Galleria (Google Maps)

Kontakta oss

Aktuellt

Nya öppettider

Från och med 1 mars 2024 är Kista bibliotek öppet klockan 10-16 på helger. 

FAQ Kista bibliotek, frågor och svar om förändrade öppettider

Vill du vara språkcaféledare?

Vi söker volontärer till svenska språkcaféer på biblioteken. Läs mer i länken och anmäl ditt intresse!

Vill du vara språkcaféledare?

Evenemang och aktiviteter

På Kista bibliotek har vi återkommande läxhjälp och språkcafé. Du hittar alla våra evenemang i kalendern.

Evenemang och aktiviteter på Kista bibliotek

Förskolegrupper

Du är välkommen till oss med din förskolegrupp. Evenemang som endast vänder sig till förskolegrupper hittar du i kalendern.

Evenemang och aktiviteter för förskolegrupper på Kista bibliotek

Följ oss på sociala medier

Facebook

Instagram

Inför ditt besök

Kista bibliotek är Stockholms näst största bibliotek och har runt 2000 besökare per dag. Biblioteket ligger i Kista galleria och invigdes 2014. 

Vi är ett kontantfritt bibliotek. Du kan betala med kort eller Swish. 

Trådlöst nätverk/WiFi

Nätverkets namn: Stockholms_stadsbibliotek
Lösenord: stockholm

Villkor för användning

Låna

Hos oss lånar du enklast i någon av våra automater som du hittar på flera ställen i biblioteket. Vid ingången ovanför rulltrappan finns det två stycken låneautomater.
Reserverade böcker hittar du i en hylla precis bakom informationsdisken.

Finns boken inne?

Logga in för att låna om och reservera

Lånevillkor och avgifter

Bibliotekskort

Du behöver ett bibliotekskort för att kunna låna och reservera böcker. I apparna Bibblix och Biblio kan du låna e-böcker och ljudböcker med ditt kort. Bibliotekskortet ger dig också tillgång till digitala tjänster här på webbplatsen. Kortet är gratis.

Ansök om bibliotekskort

Lokalen

Tillgänglighet

  • Hund i tjänst är välkommen på alla våra bibliotek (till exempel ledarhund eller assistanshund).
  • Hörslinga finns till gradängen på Scenen och Blackbox.
  • Biblioteket har två entréer, båda har rulltrappa. 
  • Den ena entrén har även hiss, den närmaste entrén från gatan: Färögatan 30.
  • Adress för färdtjänst: Färögatan 30. 

För dig med funktionsnedsättning

Vill du veta mer om tillgänglighet på biblioteket är du välkommen att kontakta oss.

Kontakta oss

Toalett

Toaletter finns i gallerian i anslutning till restaurangtorget, ett par minuters promenad från biblioteket. Toaletterna har skötrum, amningsrum och är handikappanpassade. 

Studieplats

Kista bibliotek har 21 studierum att låna för studier och möten. Rummen är olika stora, från max två personer till max sex personer. Du hittar storleken på rummet när du gör din bokning. Du kan göra en bokning per dag, i max fyra timmar. Om du kommer mer än 15 minuter sent till din tid riskerar du att förlora bokningen. 

Boka studierum

Grupprum

Vi har inget grupprum för fler än sex personer att boka. Du kan boka ett av våra studierum med plats för 2-6 personer.

Boka studierum

Utställning på biblioteket

För närvarande har vi möjlighet att visa digitala utställningar. Kontakta oss om du är intresserad av att ställa ut.

Visning av biblioteket

Kontakta oss för visning av biblioteket.

Utrustning

Datorer att låna

I datorzonen utanför biblioteket finns 10 datorer där du kan använda internet i upp till 60 minuter per dag. För datorerna är det drop-in och ingen förbokning. Vi har också en internetdator vid informationsdisken.

För att söka efter böcker har vi fyra datorer. En på barnavdelningen, en vid facklitteraturen och två stycken nära informationsdisken.

Bibliotekets IT-värdar kan hjälpa till med enklare datorärenden, till exempel att skriva ut dokument. IT-värdarna är på plats i biblioteket klockan 13-17 på vardagar och klockan 12-16 på helger. 

Kopiator, skanner och skrivare

Vi har två skrivare, en bredvid informationsdisken och en i datorzonen. I skrivarna kan du också kopiera och skanna. Du kan skriva ut och kopiera i svartvitt och färg, i A4 och A3. 

Kopiator, skanner och skrivare

Du kan skriva ut från din egen dator, surfplatta eller mobiltelefon via Princh. På biblioteket finns information om hur du gör.

Wifi/Trådlöst nätverk

Om du har en egen dator, surfplatta eller mobiltelefon kan du koppla upp dig mot vårt Wifi/trådlösa nätverk. Nätverket är okrypterat och all aktivitet loggas.

Villkor för användning

Nätverkets namn: Stockholms_stadsbibliotek
Lösenord: stockholm

Eduroam

Du som studerar eller jobbar på en högskola eller universitet med eduroam kan logga in på nätverket från biblioteket. 

Eduroam

Tidningar, tidskrifter och artiklar

Alla våra bibliotek prenumererar på tidningar och tidskrifter som du kan läsa på plats i biblioteket. Sök upp den tidning eller tidskrift du är intresserad av i vår katalog för att få reda på vilket bibliotek som har den.

Sök efter tidningar och tidskrifter

Digitala tidningar, tidskrifter och artiklar

Läs över 7000 dagstidningar och tidskrifter på ett 60-tal språk från ett stort antal länder i Pressreader. I Artikelsök finns referenser till svenska artiklar från dagstidningar, tidskrifter och årsböcker. Retriever Mediearkivet är en databas på svenska med artiklar i fulltext från cirka 460 tidningar och tidskrifter.

Pressreader

Artikelsök

Retriever Mediearkivet

Körkortsteori

Plugga körkortsteori gratis med Trafiko på biblioteket! Anslut till bibliotekets WiFi för att få tillgång till videor, körkortsfrågor, e-bok och ljudbok. Teorin finns på svenska, engelska, persiska och arabiska.

Trafiko

Släktforskning

På biblioteket finns utrustning för släktforskning och litteratur inom ämnet. På alla bokningsbara datorer på biblioteken finns tillgång till ArkivDigital och Riksarkivet.

Släktforskning

Digitala tjänster och appar

Vi har många digitala tjänster och appar som du kan använda för att läsa eller lyssna på böcker, eller söka efter information. Några av tjänsterna kan du använda direkt. Vissa av tjänsterna behöver du ha ett bibliotekskort eller skapa ett konto för att kunna använda. En del av tjänsterna kan du bara använda när du är uppkopplad mot bibliotekets trådlösa nätverk eller använder någon av våra bokningsbara datorer.

Digitala tjänster och appar

För dig med funktionsnedsättning

Om du har svårt att läsa tryckta böcker eller har svårt att själv komma till biblioteket kan vi hjälpa dig på olika sätt. Vi har hjälpmedel och litteratur som är speciellt anpassad för dyslexi eller annan läsnedsättning. Våra lokaler är också särskilt anpassade för dig med funktionsnedsättning av olika slag.

För dig med funktionsnedsättning

Skaffa Legimus

Om du har svårt att läsa tryckt text på grund av en funktionsnedsättning, får du kostnadsfri tillgång till Legimus. Legimus är ett digitalt bibliotek med talböcker, e-text och punktskriftsböcker. På biblioteket får du hjälp att registrera ett konto i Legimus. Mejla oss för att boka en tid: legimus.kistabibliotek@stockholm.se

Legimus


När du kontaktar oss via brev, e-post eller formulär på webbplatsen, behandlar vi de personuppgifter du uppger enligt Dataskyddsförordningen (GDPR) och Offentlighets- och sekretesslagen (OSL) (2009:400).