Hässelby gårds bibliotek

Öppet idag: 09:00–16:00

Öppettider


Besöksadress: Hässelby torg 10 (Google Maps)

Biblioteket ligger en trappa upp

Kontakta oss

Aktuellt

Evenemang och aktiviteter

På Hässelby gårds bibliotek har vi återkommande språkcafé på svenska och juridisk rådgivning på telefon. Vi har också aktiviteter för barn i olika åldrar. Du hittar alla våra evenemang i kalendern.

Evenemang och aktiviteter på Hässelby gårds bibliotek

Förskolegrupper

Förskolegrupper är välkomna att besöka biblioteket. Ibland är det aktiviteter i en lokal som heter Navet. När vi har särskilda evenemang och aktiviteter för förskolegrupper hittar du dem i kalendern.

Evenemang och aktiviteter för förskolegrupper på Hässelby gårds bibliotek

Följ oss på sociala medier

Facebook

Instagram

Inför ditt besök

Bibblerian

Bibblerian är ett samarbete mellan medborgarkontor, kulturskola och bibliotek. Vi finns en trappa upp på Hässelby torg 10. Hiss finns för dig som behöver.

Medborgarkontoret

På medborgarkontoret kan du till exempel få information om stöd och bistånd, hjälp att förklara och överklaga olika myndigheters beslut, samt hjälp att fylla i blanketter.

Kulturskolan

Kulturskolan har undervisning i bild och form i Bibblerian på måndagar och onsdagar.

Kontakt till bibliotek och medborgarkontor

Du kan betala med kontanter, kort eller Swish. 

Trådlöst nätverk/WiFi

Nätverkets namn: Stockholms_stadsbibliotek
Lösenord: stockholm

Villkor för användning

Låna

Hos oss lånar du enklast i vår låneautomat.
Reserverade böcker hittar du i reservationshyllan.

Finns boken inne?

Logga in för att låna om och reservera

Lånevillkor och avgifter

Bibliotekskort

Du behöver ett bibliotekskort för att kunna låna och reservera böcker. I apparna Bibblix och Biblio kan du låna e-böcker och ljudböcker med ditt kort. Bibliotekskortet ger dig också tillgång till digitala tjänster här på webbplatsen. Kortet är gratis.

Ansök om bibliotekskort

Lokalen

Tillgänglighet

  • Hund i tjänst är välkommen på alla våra bibliotek (till exempel ledarhund eller assistanshund).
  • Hörslinga finns. 
  • Hiss finns.

För dig med funktionsnedsättning

Vill du veta mer om tillgänglighet på biblioteket är du välkommen att kontakta oss.

Kontakta oss

Toalett

Toalett finns.

Studieplats

Vi har tolv studieplatser.

Grupprum

Vi har inget grupprum. 

Utställning på biblioteket

Vi har ett begränsat utrymme för utställningar. Kontakta biblioteket om du är intresserad av att ställa ut.

Kontakta oss

Visning av biblioteket

Kontakta oss för en visning av biblioteket.

Kontakta oss

Utrustning

Datorer att låna

Vi har fyra stycken datorer som du kan låna för att till exempel använda internet. 

För att söka efter böcker använder du vår sökdator.

Du skriver ut via en tjänst som heter Princh. Du betalar och hämtar din utskrift på egen hand. På biblioteket finns information om hur du gör.

Kopiator, skanner och skrivare

Vi har en skrivare. Där kan du också kopiera och skanna. Du kan skriva ut och kopiera i svartvitt och färg, i enkelsidigt A4-format. 

Kopiator, skanner och skrivare

Du kan skriva ut från din egen dator, surfplatta eller mobiltelefon via Princh. På biblioteket finns information om hur du gör.

Wifi/Trådlöst nätverk

Om du har en egen dator, surfplatta eller mobiltelefon kan du koppla upp dig mot vårt Wifi/trådlösa nätverk. Nätverket är okrypterat och all aktivitet loggas.

Villkor för användning

Nätverkets namn: Stockholms_stadsbibliotek
Lösenord: stockholm

Eduroam

Du som studerar eller jobbar på en högskola eller universitet med eduroam kan logga in på nätverket från biblioteket. 

Eduroam

Tidningar, tidskrifter och artiklar

Alla våra bibliotek prenumererar på tidningar och tidskrifter som du kan läsa på plats i biblioteket. Sök upp den tidning eller tidskrift du är intresserad av i vår katalog för att få reda på vilket bibliotek som har den.

Sök efter tidningar och tidskrifter

Digitala tidningar, tidskrifter och artiklar

Läs över 7000 dagstidningar och tidskrifter på ett 60-tal språk från ett stort antal länder i Pressreader. I Artikelsök finns referenser till svenska artiklar från dagstidningar, tidskrifter och årsböcker. Retriever Mediearkivet är en databas på svenska med artiklar i fulltext från cirka 460 tidningar och tidskrifter.

Pressreader

Artikelsök

Retriever Mediearkivet

Körkortsteori

Plugga körkortsteori gratis med Trafiko på biblioteket! Anslut till bibliotekets WiFi för att få tillgång till videor, körkortsfrågor, e-bok och ljudbok. Teorin finns på svenska, engelska, persiska och arabiska.

Trafiko

Släktforskning

På biblioteket finns utrustning för släktforskning och litteratur inom ämnet. På alla bokningsbara datorer på biblioteken finns tillgång till ArkivDigital och Riksarkivet.

Släktforskning

Digitala tjänster och appar

Vi har många digitala tjänster och appar som du kan använda för att läsa eller lyssna på böcker, eller söka efter information. Några av tjänsterna kan du använda direkt. Vissa av tjänsterna behöver du ha ett bibliotekskort eller skapa ett konto för att kunna använda. En del av tjänsterna kan du bara använda när du är uppkopplad mot bibliotekets trådlösa nätverk eller använder någon av våra bokningsbara datorer.

Digitala tjänster och appar

För dig med funktionsnedsättning

Om du har svårt att läsa tryckta böcker eller har svårt att själv komma till biblioteket kan vi hjälpa dig på olika sätt. Vi har hjälpmedel och litteratur som är speciellt anpassad för dyslexi eller annan läsnedsättning. Våra lokaler är också särskilt anpassade för dig med funktionsnedsättning av olika slag.

För dig med funktionsnedsättning

Boken kommer

Boken kommer är en gratis service för dig som exempelvis är långvarigt sjuk eller har en rörelsenedsättning och inte själv kan komma till biblioteket. Kontakta oss så hjälper vi till med att välja ut böcker åt dig. Sedan åker vi hem till dig med böckerna. Lånetiden är fyra veckor. Efter fyra veckor kommer vi med nya böcker och hämtar de böcker du har lånat.

Kontakta oss

Skaffa Legimus

Om du har svårt att läsa tryckt text på grund av en funktionsnedsättning, får du kostnadsfri tillgång till Legimus. Legimus är ett digitalt bibliotek med talböcker, e-text och punktskriftsböcker. På biblioteket får du hjälp att registrera ett konto i Legimus.

Legimus