Webbplatsen är under utveckling. Vanliga frågor och svar

Hagsätra bibliotek

Öppet idag: Stängt

Öppettider


Besöksadress: Hagsätra torg 32 (Google Maps)

Kontakta oss

Aktuellt

Evenemang och aktiviteter

På Hagsätra bibliotek har vi återkommande språkcaféer, läxhjälp och IT-handledning. Vi har Familjesöndag med pyssel för barn och vuxna tillsammans och bokklubbar för barn och vuxna. För de allra yngsta har vi pekboksklubb och för barn 9-12 har vi Onsdagsklubben. Du hittar alla våra evenemang i kalendern.

Evenemang och aktiviteter på Hagsätra bibliotek

Förskolegrupper

På torsdagar och fredagar öppnar vi klockan 9.30 för förskolor. Då är förskolor och familjedaghem välkomna att låna och lämna böcker och läsa med barnen. En bibliotekarie finns på plats om ni vill få boktips. Om ni arbetar med särskilda teman så hjälper vi gärna till med att plocka ihop böcker. Ni behöver inte boka tid i förväg. Knacka på fönsterrutan så kommer vi och öppnar.

Evenemang och aktiviteter för förskolegrupper på Hagsätra bibliotek

Följ oss på sociala medier

Facebook

Instagram 

Inför ditt besök

Hagsätra bibliotek ligger centralt och lättillgängligt för alla vid torget i Hagsätra Centrum. Vi är ett ljust och trevligt familjebibliotek. Här kan du sitta i våra sköna fåtöljer och läsa en tidning, låna en dator eller använda vårt studierum. På barnavdelningen finns det mysiga läsplatser för både små och stora barn.

Du kan betala med kontanter, kort eller Swish hos oss.

Trådlöst nätverk/WiFi

Nätverkets namn: Stockholms_stadsbibliotek
Lösenord: stockholm

Villkor för användning

Låna

Hos oss lånar du enklast i vår automat som du hittar till vänster om informationsdisken.
Reserverade böcker hittar du i reservationshyllan.

Finns boken inne?

Logga in för att låna om och reservera

Lånevillkor och avgifter

Bibliotekskort

Du behöver ett bibliotekskort för att kunna låna och reservera böcker. I apparna Bibblix och Biblio kan du låna e-böcker och ljudböcker med ditt kort. Bibliotekskortet ger dig också tillgång till digitala tjänster här på webbplatsen. Kortet är gratis.

Ansök om bibliotekskort

Lokalen

Tillgänglighet

  • Hund i tjänst är välkommen på alla våra bibliotek (till exempel ledarhund eller assistanshund).
  • Hörslinga finns.

För dig med funktionsnedsättning

Vill du veta mer om tillgänglighet på biblioteket är du välkommen att kontakta oss.

Kontakta oss

Toalett

Vi har en toalett som är handikappanpassad och har skötbord. Toaletten ligger till höger om informationsdisken. Det kostar inget att använda toaletten.

Studieplats

Det finns fyra platser i det gemensamma studierummet som är en tyst zon. Vi har även fyra platser vid borden i deckarrummet, om det inte är bokat för aktiviteter.  

Grupprum

Vi har ett gemensamt studierum med plats för max fyra personer. Ingång från mellanåldersrummet. Rummet är en tyst zon och går inte att boka, utan det är drop-in. På specifika tider kan rummet vara bokat för bibliotekets aktiviteter, till exempel på onsdagar och torsdagar klockan 15.15-16.45. 

Utställning på biblioteket

Det är möjligt att ställa ut på väggen till gradängen och på gradängen. Kontakta oss om du vill veta mer!

Kontakta oss

Utrustning

Datorer att låna

Vi har tre stycken datorer som du kan låna. Två datorer går att låna i 30 minuter och en dator går att låna i 15 minuter. Drop-in. Max två personer får sitta vid varje dator.

Vi har en dator som du kan använda för att söka i katalogen. Den står mittemot informationsdisken, vid väggen till gradängen.

Du skriver ut via en tjänst som heter Princh. Du betalar och hämtar din utskrift på egen hand. På biblioteket finns information om hur du gör.

Kopiator, skanner och skrivare

Vår skrivare hittar du till höger om datorn för att söka i katalogen. Där kan du också kopiera och skanna. Du kan skriva ut och kopiera i svartvitt och färg, i A4 och A3.

Kopiator, skanner och skrivare

Du kan skriva ut från din egen dator, surfplatta eller mobiltelefon via Princh. På biblioteket finns information om hur du gör.

WiFi/Trådlöst nätverk

Om du har en egen dator, surfplatta eller mobiltelefon kan du koppla upp dig mot vårt WiFi/trådlösa nätverk. Nätverket är okrypterat och all aktivitet loggas.

Villkor för användning

Nätverkets namn: Stockholms_stadsbibliotek
Lösenord: stockholm

Eduroam

Du som studerar eller jobbar på en högskola eller universitet med eduroam kan logga in på nätverket från biblioteket. 

Eduroam

Tidningar, tidskrifter och artiklar

På Hagsätra bibliotek hittar du tidningar och tidskrifter mittemot informationsdisken.

Alla våra bibliotek prenumererar på tidningar och tidskrifter som du kan läsa på plats i biblioteket. Sök upp den tidning eller tidskrift du är intresserad av för att få reda på vilket bibliotek som har den.

Sök bland våra böcker och tidskrifter

Digitala tidningar, tidskrifter och artiklar

Läs över 7000 dagstidningar och tidskrifter på ett 60-tal språk från ett stort antal länder i Pressreader. I Artikelsök finns referenser till svenska artiklar från dagstidningar, tidskrifter och årsböcker. Retriever Mediearkivet är en databas på svenska med artiklar i fulltext från cirka 460 tidningar och tidskrifter.

Pressreader

Artikelsök

Retriever Mediearkivet

Körkortsteori

Plugga körkortsteori gratis med Trafiko på biblioteket! Anslut till bibliotekets WiFi för att få tillgång till videor, körkortsfrågor, e-bok och ljudbok. Teorin finns på svenska, engelska, persiska och arabiska.

Trafiko

Släktforskning

På biblioteket finns utrustning för släktforskning och litteratur inom ämnet. På alla bokningsbara datorer på biblioteken finns tillgång till ArkivDigital och Riksarkivet.

Släktforskning

Digitala tjänster och appar

Vi har många digitala tjänster och appar som du kan använda för att läsa eller lyssna på böcker, eller söka efter information. Några av tjänsterna kan du använda direkt. Vissa av tjänsterna behöver du ha ett bibliotekskort eller skapa ett konto för att kunna använda. En del av tjänsterna kan du bara använda när du är uppkopplad mot bibliotekets trådlösa nätverk eller använder någon av våra bokningsbara datorer.

Digitala tjänster och appar

För dig med funktionsnedsättning

Om du har svårt att läsa tryckta böcker eller har svårt att själv komma till biblioteket kan vi hjälpa dig på olika sätt. Vi har hjälpmedel och litteratur som är speciellt anpassad för dyslexi eller annan läsnedsättning. Våra lokaler är också särskilt anpassade för dig med funktionsnedsättning av olika slag.

För dig med funktionsnedsättning

Boken kommer

Boken kommer är en gratis service för dig som exempelvis är långvarigt sjuk eller har en rörelsenedsättning och inte själv kan komma till biblioteket. Kontakta kundtjänst så hjälper vi till med att välja ut böcker åt dig. Sedan åker vi hem till dig med böckerna. Lånetiden är fyra veckor. Efter fyra veckor kommer vi med nya böcker och hämtar de böcker du har lånat.

Kontakta kundtjänst

Skaffa Legimus

Om du har svårt att läsa tryckt text på grund av en funktionsnedsättning, får du kostnadsfri tillgång till Legimus. Legimus är ett digitalt bibliotek med talböcker, e-text och punktskriftsböcker. För att få hjälp att registrera ett konto i Legimus kan du kan boka en tid i informationsdisken eller via telefon eller e-post.

Kontakta oss

Legimus