Gubbängens bibliotek

Öppet idag: Stängt

Meröppet: Stängt

Öppettider


Besöksadress: Gubbängstorget 117 (Google Maps)

Kontakta oss

Aktuellt

Sommartider 24 juni-18 augusti

24 juni-18 augusti har Gubbängens bibliotek endast meröppet. Du får tillgång till meröppet genom att teckna ett avtal under bibliotekets öppettid. Om du behöver teckna avtalet under sommaren hjälper vi dig med det på Farsta bibliotek. Du behöver ha fyllt 18 år. Ta med dig giltig legitimation och ditt bibliotekskort.

Öppettider Farsta bibliotek

Evenemang och aktiviteter

Du hittar alla våra evenemang i kalendern.

Evenemang och aktiviteter på Gubbängens bibliotek

Förskolegrupper

Du hittar våra evenemang och aktiviteter för förskolegrupper i kalendern.

Evenemang och aktiviteter för förskolegrupper på Gubbängens bibliotek 

Följ oss på sociala medier

Facebook

Inför ditt besök

Gubbängens bibliotek har ett centralt läge mitt på torget.

Biblioteket som ligger i markplan har en stor, grön barnavdelning, en ateljé för skapandeverkstäder och sköna läsplatser för både studier och nöjesläsning. 

Gubbängens bibliotek är ett meröppet bibliotek. Meröppet innebär att alla som har fyllt 18 år och har ett bibliotekskort kan komma in på biblioteket även när det är obemannat. Meröppet ger dig tillgång till Gubbängens bibliotek alla dagar klockan 8-21. För att använda meröppet måste du först aktivera funktionen. Det gör du genom att besöka Gubbängens bibliotek och visa legitimation. 

Vi är ett kontantfritt bibliotek. Du kan betala med kort eller Swish. 

Trådlöst nätverk/WiFi

Nätverkets namn: Stockholms_stadsbibliotek
Lösenord: stockholm

Villkor för användning

Låna

Hos oss lånar du enklast i vår automat som du hittar vid entrén.
Reserverade böcker hittar du i reservationshyllan som står intill informationsdisken.

Finns boken inne?

Logga in för att låna om och reservera

Lånevillkor och avgifter

Bibliotekskort

Du behöver ett bibliotekskort för att kunna låna och reservera böcker. I apparna Bibblix och Biblio kan du låna e-böcker och ljudböcker med ditt kort. Bibliotekskortet ger dig också tillgång till digitala tjänster här på webbplatsen. Kortet är gratis.

Ansök om bibliotekskort

Meröppet på biblioteket

Gubbängens bibliotek är ett meröppet bibliotek. Du behöver registrera dig när biblioteket är bemannat. Läs mer om hur du registrerar dig på sidan för våra öppettider.

Öppettider Gubbängens bibliotek 

Lokalen

Tillgänglighet

  • Hund i tjänst är välkommen på alla våra bibliotek (till exempel ledarhund eller assistanshund).
  • Hörslinga finns. 

För dig med funktionsnedsättning

Vill du veta mer om tillgänglighet på biblioteket är du välkommen att kontakta oss.

Kontakta oss 

Toalett

Vi har toalett med skötbord.

Studieplats

Vi har ett studierum med studieplats för 4-8 personer. 

Grupprum

Vi har inget bokningsbart grupprum, men vi har vårt studierum med studieplats för 4-8 personer. 

Utställning på biblioteket

Vi tar inte emot förfrågningar om att ställa ut på biblioteket.

Visning av biblioteket

Kontakta oss för visning av biblioteket.

Kontakta oss 

Utrustning

Datorer att låna

Vi har tre stycken datorer som du kan låna för att använda internet. Två datorer står på vuxenavdelningen och en dator på barnavdelningen. 

Vill du söka efter böcker använder du vår katalogdator som står placerad på vuxenavdelningen.

Du skriver ut via en tjänst som heter Princh. Du betalar och hämtar din utskrift på egen hand. På biblioteket finns information om hur du gör.

Kopiator, skanner och skrivare

Vår skrivare hittar du vid entrén. Där kan du också kopiera och skanna. Du kan skriva ut och kopiera i svartvitt och färg, i A4 och A3. 

Kopiator, skanner och skrivare

Du kan skriva ut från din egen dator, surfplatta eller mobiltelefon via Princh. På biblioteket finns information om hur du gör.

Wifi/Trådlöst nätverk

Om du har en egen dator, surfplatta eller mobiltelefon kan du koppla upp dig mot vårt Wifi/trådlösa nätverk. Nätverket är okrypterat och all aktivitet loggas.

Villkor för användning

Nätverkets namn: Stockholms_stadsbibliotek
Lösenord: stockholm

Eduroam

Du som studerar eller jobbar på en högskola eller universitet med eduroam kan logga in på nätverket från biblioteket. 

Eduroam

Tidningar, tidskrifter och artiklar

Alla våra bibliotek prenumererar på tidningar och tidskrifter som du kan läsa på plats i biblioteket. Sök upp den tidning eller tidskrift du är intresserad av i vår katalog för att få reda på vilket bibliotek som har den.

Sök efter tidningar och tidskrifter

Digitala tidningar, tidskrifter och artiklar

Läs över 7000 dagstidningar och tidskrifter på ett 60-tal språk från ett stort antal länder i Pressreader. I Artikelsök finns referenser till svenska artiklar från dagstidningar, tidskrifter och årsböcker. Retriever Mediearkivet är en databas på svenska med artiklar i fulltext från cirka 460 tidningar och tidskrifter.

Pressreader

Artikelsök

Retriever Mediearkivet

Körkortsteori

Plugga körkortsteori gratis med Trafiko på biblioteket! Anslut till bibliotekets WiFi för att få tillgång till videor, körkortsfrågor, e-bok och ljudbok. Teorin finns på svenska, engelska, persiska och arabiska.

Trafiko

Släktforskning

På biblioteket finns utrustning för släktforskning och litteratur inom ämnet. På alla bokningsbara datorer på biblioteken finns tillgång till ArkivDigital och Riksarkivet.

Släktforskning

Digitala tjänster och appar

Vi har många digitala tjänster och appar som du kan använda för att läsa eller lyssna på böcker, eller söka efter information. Några av tjänsterna kan du använda direkt. Vissa av tjänsterna behöver du ha ett bibliotekskort eller skapa ett konto för att kunna använda. En del av tjänsterna kan du bara använda när du är uppkopplad mot bibliotekets trådlösa nätverk eller använder någon av våra bokningsbara datorer.

Digitala tjänster och appar

För dig med funktionsnedsättning

Om du har svårt att läsa tryckta böcker eller har svårt att själv komma till biblioteket kan vi hjälpa dig på olika sätt. Vi har hjälpmedel och litteratur som är speciellt anpassad för dyslexi eller annan läsnedsättning. Våra lokaler är också särskilt anpassade för dig med funktionsnedsättning av olika slag.

För dig med funktionsnedsättning

Boken kommer

Boken kommer är en gratis service för dig som exempelvis är långvarigt sjuk eller har en rörelsenedsättning och inte själv kan komma till biblioteket. Kontakta oss så hjälper vi till med att välja ut böcker åt dig. Sedan åker vi hem till dig med böckerna. Lånetiden är fyra veckor. Efter fyra veckor kommer vi med nya böcker och hämtar de böcker du har lånat.

Kontakta oss 

Skaffa Legimus

Om du har svårt att läsa tryckt text på grund av en funktionsnedsättning, får du kostnadsfri tillgång till Legimus. Legimus är ett digitalt bibliotek med talböcker, e-text och punktskriftsböcker. På biblioteket får du hjälp att registrera ett konto i Legimus. Kontakta oss för att boka en tid.

Legimus

Kontakta oss