Farsta bibliotek

Öppet idag: 12:00–19:00

Öppettider


Besöksadress: Farstagången 14 C (Google Maps)

Biblioteket ligger i Kulturhuset Fanfaren i Farsta centrum.

Kontakta oss

Aktuellt

Evenemang och aktiviteter

På Farsta bibliotek har vi återkommande språkcaféer, läxhjälp, juridisk rådgivning och program för barn. Du hittar alla våra evenemang i kalendern.

Evenemang och aktiviteter på Farsta bibliotek 

Förskolegrupper

Vi har särskilda evenemang och aktiviteter för förskolegrupper. 

På torsdagar klockan 9-10 har vi förskolemorgon på Farsta bibliotek. Då kan ni som förskola och familjedaghem besöka oss innan vi öppnar för att låna och lämna. Ni behöver inte boka utan det är bara att komma och plinga på!

Evenemang och aktiviteter för förskolegrupper på Farsta bibliotek

Följ oss på sociala medier

Facebook

Instagram

Inför ditt besök

Farsta bibliotek ligger i Kulturhuset Fanfaren i Farsta centrum. 

Kulturhuset Fanfaren är en lokal kulturmötesplats som består av Farsta bibliotek, Kulturskolan och Café Fanfaren. Det finns en stor scen med cirka 240 platser och en caféscen med cirka 60 platser.  Vi anordnar filmvisningar, föreställningar, författarbesök, föreläsningar, utställningar och skapande verksamhet. 

Kulturhuset har fått sitt namn efter den så omtyckta biografen Fanfaren som låg i Farsta centrum mellan 1960 och 1992.

Vi är ett kontantfritt bibliotek. Du kan betala med kort eller Swish. 

Trådlöst nätverk/WiFi

Nätverkets namn: Stockholms_stadsbibliotek
Lösenord: stockholm

Villkor för användning

Låna

Hos oss lånar du enklast i en våra två automater.
Reserverade böcker hittar du i reservationshyllan.

Finns boken inne?

Logga in för att låna om och reservera

Lånevillkor och avgifter

Bibliotekskort

Du behöver ett bibliotekskort för att kunna låna och reservera böcker. I apparna Bibblix och Biblio kan du låna e-böcker och ljudböcker med ditt kort. Bibliotekskortet ger dig också tillgång till digitala tjänster här på webbplatsen. Kortet är gratis.

Ansök om bibliotekskort

Lokalen

Tillgänglighet

  • Hund i tjänst är välkommen på alla våra bibliotek (till exempel ledarhund eller assistanshund).
  • Hörslinga finns. 

För dig med funktionsnedsättning

Vill du veta mer om tillgänglighet på biblioteket är du välkommen att kontakta oss.

Kontakta oss

Toalett

Toaletter finns vid entrén.

Studieplats

Vi har flera studieplatser. 

Grupprum

Vi har fyra bokningsbara grupprum med plats för två personer i varje rum. Rummen bokas på plats i biblioteket eller på telefon 08-508 30 521.

Utställning på biblioteket

Kontakta oss om du vill ställa ut på biblioteket.

Kontakta oss

Visning av biblioteket

Kontakta oss om du vill ha en visning av biblioteket.

Kontakta oss

Utrustning

Datorer att låna

Vi har sju stycken datorer som du kan låna för att använda internet på plats i biblioteket. 

För att söka efter böcker använder du en av våra två katalogdatorer.

Du skriver ut via en tjänst som heter Princh. Du betalar och hämtar din utskrift på egen hand. På biblioteket finns information om hur du gör.

Kopiator, skanner och skrivare

Vi har en skrivare i biblioteket. Där kan du också kopiera och skanna. Du kan skriva ut och kopiera i svartvitt och färg, i A4 och A3.

Kopiator, skanner och skrivare

Du kan skriva ut från din egen dator, surfplatta eller mobiltelefon via Princh. På biblioteket finns information om hur du gör.

Wifi/Trådlöst nätverk

Om du har en egen dator, surfplatta eller mobiltelefon kan du koppla upp dig mot vårt Wifi/trådlösa nätverk. Nätverket är okrypterat och all aktivitet loggas.

Villkor för användning

Nätverkets namn: Stockholms_stadsbibliotek
Lösenord: stockholm

Eduroam

Du som studerar eller jobbar på en högskola eller universitet med eduroam kan logga in på nätverket från biblioteket. 

Eduroam

Tidningar, tidskrifter och artiklar

Alla våra bibliotek prenumererar på tidningar och tidskrifter som du kan läsa på plats i biblioteket. Sök upp den tidning eller tidskrift du är intresserad av i vår katalog för att få reda på vilket bibliotek som har den.

Sök efter tidningar och tidskrifter

Digitala tidningar, tidskrifter och artiklar

Läs över 7000 dagstidningar och tidskrifter på ett 60-tal språk från ett stort antal länder i Pressreader. I Artikelsök finns referenser till svenska artiklar från dagstidningar, tidskrifter och årsböcker. Retriever Mediearkivet är en databas på svenska med artiklar i fulltext från cirka 460 tidningar och tidskrifter.

Pressreader

Artikelsök

Retriever Mediearkivet

Körkortsteori

Plugga körkortsteori gratis med Trafiko på biblioteket! Anslut till bibliotekets WiFi för att få tillgång till videor, körkortsfrågor, e-bok och ljudbok. Teorin finns på svenska, engelska, persiska och arabiska.

Trafiko

Släktforskning

På biblioteket finns utrustning för släktforskning och litteratur inom ämnet. På alla bokningsbara datorer på biblioteken finns tillgång till ArkivDigital och Riksarkivet.

Släktforskning

Digitala tjänster och appar

Vi har många digitala tjänster och appar som du kan använda för att läsa eller lyssna på böcker, eller söka efter information. Några av tjänsterna kan du använda direkt. Vissa av tjänsterna behöver du ha ett bibliotekskort eller skapa ett konto för att kunna använda. En del av tjänsterna kan du bara använda när du är uppkopplad mot bibliotekets trådlösa nätverk eller använder någon av våra bokningsbara datorer.

Digitala tjänster och appar

För dig med funktionsnedsättning

Om du har svårt att läsa tryckta böcker eller har svårt att själv komma till biblioteket kan vi hjälpa dig på olika sätt. Vi har hjälpmedel och litteratur som är speciellt anpassad för dyslexi eller annan läsnedsättning. Våra lokaler är också särskilt anpassade för dig med funktionsnedsättning av olika slag.

För dig med funktionsnedsättning

Boken kommer

Boken kommer är en gratis service för dig som exempelvis är långvarigt sjuk eller har en rörelsenedsättning och inte själv kan komma till biblioteket. Kontakta oss så hjälper vi till med att välja ut böcker åt dig. Sedan åker vi hem till dig med böckerna. Lånetiden är fyra veckor. Efter fyra veckor kommer vi med nya böcker och hämtar de böcker du har lånat.

Kontakta oss

Skaffa Legimus

Om du har svårt att läsa tryckt text på grund av en funktionsnedsättning, får du kostnadsfri tillgång till Legimus. Legimus är ett digitalt bibliotek med talböcker, e-text och punktskriftsböcker. På biblioteket får du hjälp att registrera ett konto i Legimus.

Legimus