Bredängs bibliotek

Öppet idag: 11:00–15:00

Öppettider


Besöksadress: Bredängstorget 20 (Google Maps)

Kontakta oss

Aktuellt

Evenemang och aktiviteter

På PUNKT127-biblioteket/Bredängs bibliotek har vi återkommande aktiviteter för barn och unga i olika åldrar. Du hittar alla våra evenemang i kalendern.

Evenemang och aktiviteter på Bredängs bibliotek

Förskolegrupper

Vi har särskilda evenemang och aktiviteter för förskolegrupper.

Sagostunder och minibio

Vi erbjuder sagostunder och filmvisningar för förskolebarn i olika åldrar. Du bokar i kalendern.

Bokpåsar för förskolor

Vi plockar ihop bokpåsar på förfrågan. Om ni till exempel jobbar med ett specifikt tema eller projekt så kan vi hjälpa er att beställa och plocka ihop böcker efter önskemål. Här av er via e-post eller telefon, så hjälper vi er.

Evenemang och aktiviteter för förskolegrupper på Bredängs bibliotek

Följ oss på sociala medier

Facebook

Instagram

Inför ditt besök

PUNKT127-biblioteket/Bredängs bibliotek är öppet för alla men vi är ett profilerat barn- och ungdomsbibliotek. Det betyder att de aktiviteter vi anordnar vänder sig till barn och unga i olika åldrar. Även de böcker och andra medier vi har vänder sig främst till barn och unga.

Du kan betala med kontanter, kort eller Swish hos oss.

Trådlöst nätverk/WiFi

Nätverkets namn: Stockholms_stadsbibliotek
Lösenord: stockholm

Villkor för användning

Låna

Hos oss lånar du enklast i vår automat som du hittar snett framför informationsdisken.
Reserverade böcker hittar du i reservationshyllan, som står direkt till höger om informationsdisken.

Finns boken inne?

Logga in för att låna om och reservera

Lånevillkor och avgifter

Bibliotekskort

Du behöver ett bibliotekskort för att kunna låna och reservera böcker. I apparna Bibblix och Biblio kan du låna e-böcker och ljudböcker med ditt kort. Bibliotekskortet ger dig också tillgång till digitala tjänster här på webbplatsen. Kortet är gratis.

Ansök om bibliotekskort

Lokalen

Tillgänglighet

  • Hund i tjänst är välkommen på alla våra bibliotek (till exempel ledarhund eller assistanshund).
  • Hörslinga finns.

För dig med funktionsnedsättning

Vill du veta mer om tillgänglighet på biblioteket är du välkommen att kontakta oss.

Kontakta oss

Toalett

Vi har en toalett som är handikappanpassad och har skötbord. Toaletten finns i rummet till höger om informationsdisken. Det kostar inget att använda toaletten och det finns gratis mensskydd på toaletten. Be personalen att öppna åt dig.

Studieplats

Det finns flera sittplatser vid bord med eluttag i närheten.

Grupprum

Vi har inget grupprum.

Utställning på biblioteket

Vi ställer främst ut verk av barn och unga. Är du intresserad av att ställa ut hos oss? Prata med personalen direkt eller kontakta oss via e-post eller telefon.

Visning av biblioteket

Vi har visningar av biblioteket för årskurs 4.

Utrustning

Datorer att låna

Vi har två datorer som du kan låna. Den ena kan du låna i 15 minuter och den andra i 30 minuter. Vi har också en dator som du kan använda för att söka i katalogen.

Du skriver ut via en tjänst som heter Princh. Du betalar och hämtar din utskrift på egen hand. På biblioteket finns information om hur du gör.

Kopiator, skanner och skrivare

Vår skrivare hittar du direkt till vänster när du kommer in i biblioteket. Där kan du också kopiera och skanna. Du kan skriva ut och kopiera i svartvitt och färg, i A4 och A3.

Kopiator, skanner och skrivare

Du kan skriva ut från din egen dator, surfplatta eller mobiltelefon via Princh. På biblioteket finns information om hur du gör.

Wifi/Trådlöst nätverk

Om du har en egen dator, surfplatta eller mobiltelefon kan du koppla upp dig mot vårt Wifi/trådlösa nätverk. Nätverket är okrypterat och all aktivitet loggas.

Villkor för användning

Nätverkets namn: Stockholms_stadsbibliotek
Lösenord: stockholm

Eduroam

Du som studerar eller jobbar på en högskola eller universitet med eduroam kan logga in på nätverket från biblioteket. 

Eduroam

Tidningar, tidskrifter och artiklar

På PUNKT127-biblioteket/Bredängs bibliotek har vi Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet.

Alla våra bibliotek prenumererar på tidningar och tidskrifter som du kan läsa på plats i biblioteket. Sök upp den tidning eller tidskrift du är intresserad av i vår katalog för att få reda på vilket bibliotek som har den.

Sök efter tidningar och tidskrifter

Digitala tidningar, tidskrifter och artiklar

Läs över 7000 dagstidningar och tidskrifter på ett 60-tal språk från ett stort antal länder i Pressreader. I Artikelsök finns referenser till svenska artiklar från dagstidningar, tidskrifter och årsböcker. Retriever Mediearkivet är en databas på svenska med artiklar i fulltext från cirka 460 tidningar och tidskrifter.

Pressreader

Artikelsök

Retriever Mediearkivet

Körkortsteori

Plugga körkortsteori gratis med Trafiko på biblioteket! Anslut till bibliotekets WiFi för att få tillgång till videor, körkortsfrågor, e-bok och ljudbok. Teorin finns på svenska, engelska, persiska och arabiska.

Trafiko

Släktforskning

På biblioteket finns utrustning för släktforskning och litteratur inom ämnet. På alla bokningsbara datorer på biblioteken finns tillgång till ArkivDigital och Riksarkivet.

Släktforskning

Digitala tjänster och appar

Vi har många digitala tjänster och appar som du kan använda för att läsa eller lyssna på böcker, eller söka efter information. Några av tjänsterna kan du använda direkt. Vissa av tjänsterna behöver du ha ett bibliotekskort eller skapa ett konto för att kunna använda. En del av tjänsterna kan du bara använda när du är uppkopplad mot bibliotekets trådlösa nätverk eller använder någon av våra bokningsbara datorer.

Digitala tjänster och appar

För dig med funktionsnedsättning

Om du har svårt att läsa tryckta böcker eller har svårt att själv komma till biblioteket kan vi hjälpa dig på olika sätt. Vi har hjälpmedel och litteratur som är speciellt anpassad för dyslexi eller annan läsnedsättning. Våra lokaler är också särskilt anpassade för dig med funktionsnedsättning av olika slag.

För dig med funktionsnedsättning

Skaffa Legimus

Om du har svårt att läsa tryckt text på grund av en funktionsnedsättning, får du kostnadsfri tillgång till Legimus. Legimus är ett digitalt bibliotek med talböcker, e-text och punktskriftsböcker. Kom in till biblioteket så hjälper vi dig att registrera ett konto i Legimus.

Legimus