Blackebergs bibliotek

Öppet idag: 12:00–19:00

Öppettider


Besöksadress: Blackebergsplan 6 (Google Maps)

Kontakta oss

Aktuellt

Evenemang och aktiviteter

På Blackebergs bibliotek har vi återkommande läxhjälp, seniorfika, juridisk rådgivning, språkfika och handarbetscafé. För de riktigt små barnen och deras föräldrar har vi babybokcirkel några gånger per termin. Du hittar alla våra evenemang i kalendern.

Evenemang och aktiviteter på Blackebergs bibliotek

Förskolegrupper

Vi har särskilda evenemang och aktiviteter för förskolegrupper, som till exempel sagostunder. Vi har också förskolemorgon från klockan 9 på torsdagar, drop-in.

Evenemang och aktiviteter för förskolegrupper på Blackebergs bibliotek

Följ oss på sociala medier

Facebook

Instagram

Inför ditt besök

Blackebergs bibliotek och Bromma medborgarkontor ligger centralt intill T-banan med utsikt över torget.

Till medborgarkontoret kan du vända dig om du är vilse i myndighetsdjungeln eller behöver råd, information och vägledning i allmänna samhällsfrågor. Här jobbar samhällsvägledare som har goda kunskaper om staden, stadsdelen, samhället i stort och om föreningar för dig som vill engagera dig.

Bromma medborgarkontor följer inte bibliotekets öppettider.

Bromma medborgarkontors öppettider

Du kan betala med kontanter, kort eller Swish hos oss.

Trådlöst nätverk/WiFi

Nätverkets namn: Stockholms_stadsbibliotek
Lösenord: stockholm

Villkor för användning

Låna

Hos oss lånar du enklast i vår automat för utlån och återlämning. Reserverade böcker står i reservationshyllan vid automaten. Du hämtar och lånar själv dina reserverade böcker.

Finns boken inne?

Logga in för att låna om och reservera

Lånevillkor och avgifter

Bibliotekskort

Du behöver ett bibliotekskort för att kunna låna och reservera böcker. I apparna Bibblix och Biblio kan du låna e-böcker och ljudböcker med ditt kort. Bibliotekskortet ger dig också tillgång till digitala tjänster här på webbplatsen. Kortet är gratis.

Ansök om bibliotekskort

Lokalen

Tillgänglighet

  • Hund i tjänst är välkommen på alla våra bibliotek (till exempel ledarhund eller assistanshund).
  • Hörslinga finns.

För dig med funktionsnedsättning

Vill du veta mer om tillgänglighet på biblioteket är du välkommen att kontakta oss.

Kontakta oss

Toalett

Vi har två toaletter. Den ena toaletten finns bakom medborgarkontorets serviceplats och den andra finns på nedre plan. Vi har skötbord och handikappvänlig toalett.

Studieplats

Studieplatser finns på nedre plan, men är bara tillgängliga när vi inte har verksamhet där.

Grupprum

Vi har inget grupprum.

Utställning på biblioteket

Är du intresserad av att ställa ut hos oss? Vi ordnar utställningar i våra fönster. Kontaktperson för vuxna: Maria Wogman. Kontaktperson för barn: Eva Öhgren.

Visning av biblioteket

Kom in och prata med oss om du vill ha en visning av biblioteket.

Utrustning

Datorer att låna

Vi har fyra stycken datorer som du kan låna. En av dem står på nedre plan och om du använder den kan vi tyvärr inte erbjuda hjälp.

Det finns också en dator som du kan använda för att söka i katalogen.

Du skriver ut via en tjänst som heter Princh. Du betalar och hämtar din utskrift på egen hand. På biblioteket finns information om hur du gör.

Kopiator, skanner och skrivare

Vår skrivare hittar du till höger vid ingången. Där kan du också kopiera och skanna. Du kan skriva ut och kopiera i svartvitt och färg, i A4 och A3.

Kopiator, skanner och skrivare

Du kan skriva ut från din egen dator, surfplatta eller mobiltelefon via Princh. På biblioteket finns information om hur du gör.

Wifi/Trådlöst nätverk

Om du har en egen dator, surfplatta eller mobiltelefon kan du koppla upp dig mot vårt Wifi/trådlösa nätverk. Nätverket är okrypterat och all aktivitet loggas.

Villkor för användning

Nätverkets namn: Stockholms_stadsbibliotek
Lösenord: stockholm

Eduroam

Du som studerar eller jobbar på en högskola eller universitet med eduroam kan logga in på nätverket från biblioteket. 

Eduroam

Elpiano

Vi har ett elpiano som du kan låna.

Tidningar, tidskrifter och artiklar

Alla våra bibliotek prenumererar på tidningar och tidskrifter som du kan läsa på plats i biblioteket. Sök upp den tidning eller tidskrift du är intresserad av i vår katalog för att få reda på vilket bibliotek som har den.

Sök efter tidningar och tidskrifter

Digitala tidningar, tidskrifter och artiklar

Läs över 7000 dagstidningar och tidskrifter på ett 60-tal språk från ett stort antal länder i Pressreader. I Artikelsök finns referenser till svenska artiklar från dagstidningar, tidskrifter och årsböcker. Retriever Mediearkivet är en databas på svenska med artiklar i fulltext från cirka 460 tidningar och tidskrifter.

Pressreader

Artikelsök

Retriever Mediearkivet

Körkortsteori

Plugga körkortsteori gratis med Trafiko på biblioteket! Anslut till bibliotekets WiFi för att få tillgång till videor, körkortsfrågor, e-bok och ljudbok. Teorin finns på svenska, engelska, persiska och arabiska.

Trafiko

Släktforskning

På biblioteket finns utrustning för släktforskning och litteratur inom ämnet. På alla bokningsbara datorer på biblioteken finns tillgång till ArkivDigital och Riksarkivet.

Släktforskning

Digitala tjänster och appar

Vi har många digitala tjänster och appar som du kan använda för att läsa eller lyssna på böcker, eller söka efter information. Några av tjänsterna kan du använda direkt. Vissa av tjänsterna behöver du ha ett bibliotekskort eller skapa ett konto för att kunna använda. En del av tjänsterna kan du bara använda när du är uppkopplad mot bibliotekets trådlösa nätverk eller använder någon av våra bokningsbara datorer.

Digitala tjänster och appar

För dig med funktionsnedsättning

Om du har svårt att läsa tryckta böcker eller har svårt att själv komma till biblioteket kan vi hjälpa dig på olika sätt. Vi har hjälpmedel och litteratur som är speciellt anpassad för dyslexi eller annan läsnedsättning. Våra lokaler är också särskilt anpassade för dig med funktionsnedsättning av olika slag.

För dig med funktionsnedsättning

Skaffa Legimus

Om du har svårt att läsa tryckt text på grund av en funktionsnedsättning, får du kostnadsfri tillgång till Legimus. Legimus är ett digitalt bibliotek med talböcker, e-text och punktskriftsböcker. Kom in till oss på biblioteket så får du hjälp att registrera en konto i Legimus.

Legimus