Alviks bibliotek

Öppet idag: 10:00–17:00

Öppettider


Besöksadress: Gustavslundsvägen 26, 1 tr (Google Maps)

En trappa upp vid Alviks torg.

Kontakta oss

Aktuellt

Evenemang och aktiviteter

På Alviks bibliotek har vi återkommande språkcaféer, juridisk rådgivning via telefon och babyhäng för små barn och deras föräldrar. Du hittar alla våra evenemang i kalendern.

Evenemang och aktiviteter på Alviks bibliotek

Förskolegrupper

Vi har särskilda evenemang och aktiviteter för förskolegrupper, till exempel sagostunder.

Evenemang och aktiviteter för förskolegrupper på Alviks bibliotek

Följ oss på sociala medier

Facebook

Instagram

Inför ditt besök

Biblioteket ligger i ljusa och trevliga lokaler en trappa upp vid Alviks torg och välkomnar alla åldrar. Här finns läsupplevelser, kunskap och inspiration! Vi har en utställningsverksamhet där både små och stora får presentera sig.

Du kan betala med kontanter, kort eller Swish hos oss.

Trådlöst nätverk/WiFi

Nätverkets namn: Stockholms_stadsbibliotek
Lösenord: stockholm

Villkor för användning

Låna

Hos oss lånar du enklast i någon av våra två automater som du hittar vid entrén.
Reserverade böcker hittar du i en hylla vid entrén.

Finns boken inne?

Logga in för att låna om och reservera

Lånevillkor och avgifter

Bibliotekskort

Du behöver ett bibliotekskort för att kunna låna och reservera böcker. I apparna Bibblix och Biblio kan du låna e-böcker och ljudböcker med ditt kort. Bibliotekskortet ger dig också tillgång till digitala tjänster här på webbplatsen. Kortet är gratis.

Ansök om bibliotekskort

Lokalen

Tillgänglighet

  • Hund i tjänst är välkommen på alla våra bibliotek (till exempel ledarhund eller assistanshund) 
  • Hörslinga finns

För dig med funktionsnedsättning

Vill du veta mer om tillgänglighet på biblioteket är du välkommen att kontakta oss.

Kontakta oss

Toalett

Det finns två toaletter. Vi har handikapptoalett och skötbord. Det kostar inget att använda toaletten.

Studieplats

Vi har inga platser som är speciellt avsedda för studier.

Grupprum

Vi har inget grupprum.

Utställning på biblioteket

Är du intresserad av att ställa ut hos oss? Kom in och prata med oss och boka en utställningstid i informationsdisken.

Visning av biblioteket

Boka visning av biblioteket i informationsdisken.

Utrustning

Datorer att låna

Vi har tre stycken datorer som du kan låna för att använda internet. Datorerna finns i anslutning till vuxenavdelningen. Vi har en dator som du kan använda för att söka i katalogen. Den står i anslutning till barnavdelningen.

Du skriver ut via en tjänst som heter Princh. Du betalar och hämtar din utskrift på egen hand. På biblioteket finns information om hur du gör.

Kopiator, skanner och skrivare

Vår skrivare hittar du rakt fram från entrén. Där kan du också kopiera och skanna. Du kan skriva ut och kopiera i svartvitt och färg, i A4 och A3.

Kopiator, skanner och skrivare

Du kan skriva ut från din egen dator, surfplatta eller mobiltelefon via Princh. På biblioteket finns information om hur du gör.

Wifi/Trådlöst nätverk

Om du har en egen dator, surfplatta eller mobiltelefon kan du koppla upp dig mot vårt Wifi/trådlösa nätverk. Nätverket är okrypterat och all aktivitet loggas.

Villkor för användning

Nätverkets namn: Stockholms_stadsbibliotek
Lösenord: stockholm

Eduroam

Du som studerar eller jobbar på en högskola eller universitet med eduroam kan logga in på nätverket från biblioteket.

Allmän information om eduroam

Tidningar, tidskrifter och artiklar

Alla våra bibliotek prenumererar på tidningar och tidskrifter som du kan läsa på plats i biblioteket. Våra tidningar och tidskrifter finns rakt fram från entrén. Sök upp den tidning eller tidskrift du är intresserad av i vår katalog för att få reda på vilket bibliotek som har den.

Sök efter tidningar och tidskrifter

Digitala tidningar, tidskrifter och artiklar

Läs över 7000 dagstidningar och tidskrifter på ett 60-tal språk från ett stort antal länder i Pressreader. I Artikelsök finns referenser till svenska artiklar från dagstidningar, tidskrifter och årsböcker. Retriever Mediearkivet är en databas på svenska med artiklar i fulltext från cirka 460 tidningar och tidskrifter.

Pressreader

Artikelsök

Retriever Mediearkivet

Körkortsteori

Plugga körkortsteori gratis med Trafiko på biblioteket! Anslut till bibliotekets WiFi för att få tillgång till videor, körkortsfrågor, e-bok och ljudbok. Teorin finns på svenska, engelska, persiska och arabiska.

Trafiko

Släktforskning

På biblioteket finns utrustning för släktforskning och litteratur inom ämnet. På alla bokningsbara datorer på biblioteken finns tillgång till ArkivDigital och Riksarkivet.

Släktforskning

Digitala tjänster och appar

Vi har många digitala tjänster och appar som du kan använda för att läsa eller lyssna på böcker, eller söka efter information. Några av tjänsterna kan du använda direkt. Vissa av tjänsterna behöver du ha ett bibliotekskort eller skapa ett konto för att kunna använda. En del av tjänsterna kan du bara använda när du är uppkopplad mot bibliotekets trådlösa nätverk eller använder någon av våra bokningsbara datorer.

Digitala tjänster och appar

För dig med funktionsnedsättning

Om du har svårt att läsa tryckta böcker eller har svårt att själv komma till biblioteket kan vi hjälpa dig på olika sätt. Vi har hjälpmedel och litteratur som är speciellt anpassad för dyslexi eller annan läsnedsättning. Våra lokaler är också särskilt anpassade för dig med funktionsnedsättning av olika slag.

För dig med funktionsnedsättning

Boken kommer

Boken kommer är en gratis service för dig som exempelvis är långvarigt sjuk eller har en rörelsenedsättning och inte själv kan komma till biblioteket. Kontakta oss så hjälper vi till med att välja ut böcker åt dig. Sedan åker vi hem till dig med böckerna. Lånetiden är fyra veckor. Efter fyra veckor kommer vi med nya böcker och hämtar de böcker du har lånat.

Kontakta oss

Skaffa Legimus

Om du har svårt att läsa tryckt text på grund av en funktionsnedsättning, får du kostnadsfri tillgång till Legimus. Legimus är ett digitalt bibliotek med talböcker, e-text och punktskriftsböcker. På biblioteket får du hjälp att registrera en konto i Legimus.

Legimus