Enskede bibliotek

Öppet idag: 13:00–17:00

Öppettider


Besöksadress: Täppgränd 9 (Google Maps)

Onsdag 20 september 2023 öppnar vi på tillfällig adress: Täppgränd 9.

Kontakta oss

Aktuellt

Vill du vara språkcaféledare?

Vi söker volontärer till svenska språkcaféer på biblioteken. Läs mer i länken och anmäl ditt intresse!

Vill du vara språkcaféledare?

Tillfälliga lokaler

20 september 2023 öppnade biblioteket i en tillfällig lokal. Den nya adressen är Täppgränd 9, 121 33 Enskededalen.

Det tillfälliga biblioteket erbjuder ett mindre utbud böcker för alla åldrar samt möjlighet att hämta reservationer, återlämna, låna en dator och skriva ut.

Vi beräknar att öppna i våra ordinarie lokaler hösten 2025.

Under tiden biblioteket är stängt hänvisar vi till våra närmaste bibliotek som är Björkhagens bibliotek, Bagarmossens bibliotek och Årsta Bibliotek, samt till övriga bibliotek.

Bibliotek och öppettider

Följ oss på sociala medier

Facebook

Instagram

Låna

Finns boken inne?

Logga in för att låna om och reservera

Lånevillkor och avgifter

Bibliotekskort

Du behöver ett bibliotekskort för att kunna låna och reservera böcker. I apparna Bibblix och Biblio kan du låna e-böcker och ljudböcker med ditt kort. Bibliotekskortet ger dig också tillgång till digitala tjänster här på webbplatsen. Kortet är gratis.

Ansök om bibliotekskort

Digitala tidningar, tidskrifter och artiklar

Läs över 7000 dagstidningar och tidskrifter på ett 60-tal språk från ett stort antal länder i Pressreader. I Artikelsök finns referenser till svenska artiklar från dagstidningar, tidskrifter och årsböcker. Retriever Mediearkivet är en databas på svenska med artiklar i fulltext från cirka 460 tidningar och tidskrifter.

Pressreader

Artikelsök

Retriever Mediearkivet

Digitala tjänster och appar

Vi har många digitala tjänster och appar som du kan använda för att läsa eller lyssna på böcker, eller söka efter information. Några av tjänsterna kan du använda direkt. Vissa av tjänsterna behöver du ha ett bibliotekskort eller skapa ett konto för att kunna använda. En del av tjänsterna kan du bara använda när du är uppkopplad mot bibliotekets trådlösa nätverk eller använder någon av våra bokningsbara datorer.

Digitala tjänster och appar

För dig med funktionsnedsättning

Om du har svårt att läsa tryckta böcker eller har svårt att själv komma till biblioteket kan vi hjälpa dig på olika sätt. Vi har hjälpmedel och litteratur som är speciellt anpassad för dyslexi eller annan läsnedsättning. Våra lokaler är också särskilt anpassade för dig med funktionsnedsättning av olika slag.

För dig med funktionsnedsättning