Stockholm läser fyller 20 år!

Datum:

Tid: -

Tranströmerbiblioteket

Bokningen är nu stängd

En stad, en bok. Men vad är det för en stad? I år fyller Stockholm läser 20 år och det firas med ett jubileumssamtal på Tranströmerbiblioteket med författarna Kjell Johansson, Inger Edelfeldt, Elise Karlsson och kvällens moderator Annina Rabe. Samtalet tar sin utgångspunkt i Stockholmsskildringen. Hur skriver sig staden hos de olika författarna och hur skrivs människorna genom staden? Vilket Stockholm möter vi genom de olika författarna? Välkommen att delta när Stockholms största bokcirkel fyller 20 år.

Kategori: Författarträff
Målgrupp: Vuxna
Serie: Stockholm läser
I samarbete med: Författarcentrum Öst

Boka plats

Evenemanget är gratis, men du måste boka plats.
Drop in-platser finns i mån av plats.

Medverkande

Kjell Johansson (född 1941) är författare uppvuxen i Midsommarkransen. Hans roman Huset vid flon utsåg till 2022 års Stockholm läser bok. Romanen ingår i en triologi tillsammans med Sjön utan namn och Rummet under golvet och har vunnit en stor publik. Romanerna tar alla sin utgångspunkt i Johansson barndomskvarter och skildrar udda människor i samhällets utkant. Johansson har bland många andra litterära utmärkelser tilldelats Ivar Lo-priset 2007.

 

Elise Karlsson (född 1981) är litteraturkritiker, förläggare och författare till en rad kritikerhyllade romaner. Romanen Klass utspelar sig i en rörelse mellan huvudkaraktären Helens studier på Frescati och barndomens Rinkeby. Staden är en återkommande arkitektonisk del av dramaturgin i Karlsson romaner.

Inger Edelfeldt (född 1956) är verksam som författare och konstnär, hennes roman Det hemliga namnet utsågs till 2016 års Stockholm läser bok. Hon har givit ut en lång rad romaner och vunnit en stor publik och flera litterära priser. Många av Edelfeldts romaner rör sig genom Stockholm som fond.

 

Om Stockholm läser
Inom Stockholm läser anordnas varje år bokcirklar, författarsamtal och andra evenemang med anknytning till en utvald bok. Projektet gör läsningen till en gemensam upplevelse och uppmuntrar till möten, diskussioner och debatt som stockholmarna kan ta del av och/eller medverka i. Stockholm läser är ett samarbete mellan Författarcentrum Öst och Stockholms stadsbibliotek med stöd från Kulturrådet. 
 

Kjell Johansson, Elise Karlsson & Inger Edelfeldt
Foto: fr. v. Sofia Runarsdotter, Margareta B Sandebäck, Lars Werdelin