Samtal pågår – om Natos historia och bakgrund

Datum:

Tid: -

Tranströmerbiblioteket

Bokningen är nu stängd

I en ny programserie tar Stockholms stadsbibliotek upp aktuella samhällsfrågor med målet att ge stockholmarna en fördjupad kunskap. Varje ämne behandlas i två till tre programtillfällen och förläggs till bibliotek i olika delar av staden. Det första samtalet behandlar Natos historia och bakgrund med Ulla Gudmundson, diplomat, skribent och författare. Moderator är journalisten Sara Stenholm, programledare på Godmorgon världen och USA-podden i Sveriges radio.

Kategori: Föreläsning, Samtal och debatt
Målgrupp: Vuxna
Serie: Samtal pågår

Boka plats

Evenemanget är gratis, men du måste boka plats.
Drop in-platser finns i mån av plats.

Mer om programserien

Höstens Samtal pågår-serie har tema Nato. Rysslands fullskaliga invasionskrig mot Ukraina som startade i februari 2022 förändrade den säkerhetspolitiska spelplanen i Europa. Detta utlöste en förändring i Sveriges säkerhetspolitik och i mars 2023 klubbade Sveriges riksdag igenom det historiska beslutet att Sverige ska lämna drygt tvåhundra års alliansfrihet och istället gå med i den militära alliansen Nato.
 

Läs mer om och boka plats till samtliga samtal i serien om Nato.
 

Samtliga samtal direktsänds på Stockholms stadsbiblioteks streamingtjänst Biblioteket Play.
 

Experterna tips på läsning om Nato

Vi har frågat ett antal experter om tips på böcker som kan öka vår kunskap om Nato. Ulla Gudmundson är en av dem som bidrar med tips på läsning. Här hittar du hennes och de andra experternas tips.

Experterna tipsar: Om Nato

Ulla Gudmundson Foto: Charlotta Smeds