Samtal pågår – om Nato, stormakterna och framtiden

Datum:

Tid: -

Hornstulls bibliotek

Bokningen är nu stängd

I en ny programserie tar Stockholms stadsbibliotek upp aktuella samhällsfrågor med målet att ge stockholmarna en fördjupad kunskap. Under hösten 2023 är ämnet för samtalen Nato, och detta det tredje samtalet behandlar Natos roll och utmaningar i en oviss framtid med Katarina Sandklef, fristående Kinakännare, och Gunilla Herolf, forskare i statsvetenskap, samt Fredrik Löjdqvist, chef för Stockholm Centre for Eastern European Studies vid UI. Moderator är journalisten Sara Stenholm, programledare på Godmorgon världen och USA-podden i Sveriges Radio P1.

Kategori: Föreläsning
Målgrupp: Vuxna, Unga
Serie: Samtal pågår

Boka plats

Evenemanget är gratis, men du måste boka plats.

Mer om programserier

Höstens Samtal pågår-serie har tema Nato. 

Rysslands fullskaliga invasionskrig mot Ukraina som startade i februari 2022 förändrade den säkerhetspolitiska spelplanen i Europa. Detta utlöste en förändring i Sveriges säkerhetspolitik och i mars 2023 klubbade Sveriges riksdag igenom det historiska beslutet att Sverige ska lämna drygt tvåhundra års alliansfrihet och istället gå med i den militära alliansen Nato.
 

Läs mer om och boka plats till samtliga samtal i serien om Nato.

 

Samtliga samtal direktsänds på Stockholms stadsbiblioteks streamingtjänst Biblioteket Play.
 

Experterna tips på läsning om Nato

Vi har frågat ett antal experter om tips på böcker som kan öka vår kunskap om Nato. Gunilla Herolf är en av dem som bidrar med tips på läsning. Här hittar du hennes och de andra experternas tips.

Experterna tipsar: Om Nato

Bild på paneldeltagare
Foto: Privat, Mattias Ahlm, Gunilla Herolf, UI