Bokcirkel Stockholm läser

Datum:

Tid: -

Blackebergs bibliotek

Bokningen är nu stängd

Välkommen till Blackebergs biblioteks bokcirkel där vi läser och pratar om årets Stockholm läser-bok Till vår ära av Alejandro Leiva Wenger. För att vara med anmäler du dig via epost: blackeberg.ssb@stockholm.se. Det går också bra att ringa biblioteket på 08-508 30 655. Onsdagen den 3 maj besöker författaren Blackebergs bibliotek för ett samtal om boken.

Kategori: Bokcirkel, Bokcirkel
Målgrupp: Vuxna
Serie: Stockholm läser

Boka plats

Evenemanget är gratis, men du måste boka plats.

Om Stockholm läser

Inom Stockholm läser anordnas varje år bokcirklar, författarsamtal och andra evenemang med anknytning till en utvald bok. Tanken är att så många stockholmare som möjligt ska läsa en och samma bok och prata om den. Stockholm läser är ett samarbete mellan Författarcentrum Öst och Stockholms stadsbibliotek med stöd från Kulturrådet och Svenska Akademien.

 

Juryns motivering:

"Med sitt stora litterära raffinemang och sin existentiella angelägenhet sände Alejandro Leiva Wengers debutbok chockvågor genom det litterära landskapet när den kom ut 2001. De självlysande och myllrande novellerna i "Till vår ära" skildrar sociolekternas, överlevnadsknepens och de förlorade drömmarnas utkantsstockholm på ett sätt vi aldrig hade fått möta det förut."

Stockholm läser 2023: "Till vår ära".
Illustration: Stockholms stadsbibliotek.