Barnens bokbuss

Barnens bokbuss är ett bibliotek i miniformat som till vardags åker runt i Stockholms ytterområden och besöker förskolor som har svårt att ta sig till ett vanligt bibliotek.

Bokbussen kan också dyka upp på festivaler och events, eller hjälpa till om något bibliotek behöver hålla tillfälligt stängt för renovering till exempel. Här finns det mesta av det som ett vanligt bibliotek erbjuder i form av böcker, erfarna barnbibliotekarier och programverksamhet, som till exempel sagostunder och boktips. Vi kan också visa film vid speciella tillfällen. Barnens bokbuss har i dag cirka 100 hållplatser.

Intresseanmälan

Om du vill att Barnens bokbuss ska komma till din förskola, anmäl ditt intresse till din enhetschef och/eller förskolesamordnaren i din stadsdel. Vi gör behovsinventeringar i aktuella stadsdelar varje termin.

Om du arbetar på en friförskola och vill att bokbussen ska komma till din förskola, be din förskolechef skicka en intresseanmälan till Karina Nilsson, karina.nilsson@stockholm.se.

Om du vill att Barnens bokbuss ska vara med på ett event, kontakta Karina Nilsson, karina.nilsson@stockholm.se eller 08-508 311 55.

Barnens bokbuss i sociala medier

På Facebook och Instagram kan du se dagens rutt och följa allt roligt vi gör. Gå gärna in och följ oss!

Barnens bokbuss på Facebook

Barnens bokbuss på Instagram

När du kontaktar oss via brev, e-post eller formulär på webbplatsen, behandlar vi de personuppgifter du uppger enligt Dataskyddsförordningen (GDPR) och Offentlighets- och sekretesslagen (OSL) (2009:400).

Senast uppdaterad: March 23, 2023 at 1:06 PM